Saša Rašilov se představuje v Hranařích coby majitel bezpečnostní agentury. Život mu několikrát zachrání \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"kamarád z dřívějších časů\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\".

Saša Rašilov se představuje v Hranařích coby majitel bezpečnostní agentury. Život mu několikrát zachrání \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"kamarád z dřívějších časů\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\". Zdroj: hranari.cz

Jiří Langmajer dokonale ve filmu zosobňuje padoucha z podsvětí. Kateřina Brožová coby manželka Rašilova a kolegyně Cibulkové mu dohazuje společnice.
Menší roli dostal v Hranařích Jiří Korn - hraje překvapivě dobře
Langmajer právě vyráží na golfové hřiště. S Martinem Dejdarem si tam nacvičí \\\\\\"parádní úder\\\\\\"
Tak, kámo. Teď už víš, jak na to.
Mezi gaunery usedne i slovenský herec Milan Kňažko
11
Fotogalerie

Nastupují Hranaři aneb Hříšní muži v ohrožení

Tenhle film se s vámi nebude mazlit a věřím, že právě proto se vám bude líbit, pronesl na premiéře Hranařů herec Jan Tříska. Ve hvězdně obsazeném snímku si zahrál agenta, jenž hýbá pozadím příběhu o Hranařích. Lidech, kteří žijí na hranici zákona. A čas od času ji překročí.

Hranaři (ČR, 2011)
režie: Tomáš Zelenka
scénář: Oto Klempíř a Jiří Hubáček
hudba: Zdeněk Merta
hrají: Saša Rašilov, Kateřina Brožová, Tomáš Etzler, Vilma Cibulková, Jiří Langmajer, Jan Tříska, Jiří Korn, Radim Fiala a další
čas: 96 minut

 

Nový český thriller Tomáše Zelenky o korupci a špíně našeho světa je podle tvůrců nemilosrdným pohledem na českou politiku a vlivné lidi pohybující se kolem ní. Na způsob, jakým se k moci dostávají a jakými prostředky se na výsluní společenských zájmů drží dlouhá léta. Scénář z pera Oty Klempíře a Jiřího Hubáčka se netají ambicemi diváky vystrašit. A takříkajíc jim ukázat, kam až touha po moci a penězích může zajít. Skvělá kamera a herecké výkony ve filmu ale nakonec zmůžou víc než dialogy.

 

 

Takový Jiří Langmajer tu coby slizký padouch rozehrává dokonalé herecké tango, z něhož vážně naskakuje husí kůže. Ne ovšem proto, co říká, ale jak odpudivě se chová. Výborná je i Vilma Cibulková v roli bývalé prostitutky nebo právě Jan Tříska se svým světáckým výrazem coby šedá eminence celého případu. O co ve filmu jde? O tendr na milionovou zakázku, díky němuž přijdou o zisky vlivní a ne příliš morální lidé. O vysokou hru podnikatele Slámy (Tomáš Etzler), která se vymkne kontrole.

 

A také o utajovanou spolupráci hlavních hrdinů s KGB. Fotografie z minulosti se stanou hlavním prostředkem k „vítězství“ druhé strany. Jenže které, když špínu za nehty mají nakonec všichni? Kolotoč hledání viníka a následného plánování msty semele jak rodinu majitele bezpečnostní agentury Hlože v podání Saši Rašilova, tak jeho kamaráda Slámy, majitele úspěšné stavební firmy. Ti dva, na začátku vykreslovaní poměrně pozitivně, spadnou do nastražené intrikánské sítě sice nenápadně, ale rychle. A společně - bez ohledu na to, že Sláma Hlože podvede.

 

 

Jedinou kladnou postavou zůstává dlouho snad jen Hložova manželka (Kateřina Brožová), i když... I ona má na celé tragédii svůj podíl viny. Hranaři jsou v jistém smyslu skutečně pouční – není od věci vědět, jak se na naše politicko-podnikatelské prostředí dívají tuzemští filmoví tvůrci. Fantazii jim přitom nelze vytýkat, film se netváří jako pravdivá sociální sonda a režisér rovnou přiznal, že se skutečností pouze volně inspiroval. K nejlepším americkým thrillerům mají Hranaři sice ještě daleko, tvůrcům přesto nelze upřít odvahu pustit se do tak ožehavého tématu. A očividnou touhu u diváků uspět.