Bruce Springsteen

Bruce Springsteen Zdroj: profimedia.cz

Bruce Springsteen
Bruce Springsteen patří mezi nejslavnější americké rockery
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen s kapelou The E Street band
Bruce Springsteen s kapelou The E Street band
6
Fotogalerie

The Boss se vrací. Po 12 letech vystoupí v Praze legendární Bruce Springsteen

Americký zpěvák a kytarista Bruce Springsteen přezdívaný The Boss za doprovodu své kapely The E Street Band zahraje 28. května příštího roku v Praze. Jeho třetí vystoupení v České republice se uskuteční na letišti v Letňanech. Jeden z nejúspěšnějších a nejvlivnějších světových hudebníků na jediném koncertu ve střední Evropě v metropoli vystoupí při svém světovém turné, které začalo letos v únoru koncerty v amerických arénách. ČTK o tom za pořádající společnost Live Nation informoval Ondřej Pojzl.

Pražskou premiéru absolvoval Springsteen v roce 1997 na sólovém akustickém koncertě v Kongresovém centru. Podruhé v Praze vystoupil v roce 2012, kdy na stadionu v pražském Edenu představil na více než tříhodinovém koncertu tehdejší aktuální album Wrecking Ball. V hledišti mu podle pořadatelů aplaudovalo zhruba 24.000 posluchačů.

Springsteen, kterého časopis Rolling Stone označil za "ztělesnění rockenrolu", je s více než 140 miliony prodaných desek po celém světě a přibližně 70 miliony ve Spojených státech jedním z nejprodávanějších umělců na světě. Zatím získal 20 cen Grammy, Oscara, dva Zlaté glóby a zvláštní divadelní cenu Tony. V roce 1999 byl Springsteen uveden do Rokenrolové síně slávy a o 15 let později jej následovala skupina The E Street Band. V roce 2013 obdržel vyznamenání Kennedyho centra a v roce 2016 mu prezident Barack Obama udělil Prezidentskou medaili svobody, nejvyšší civilní ocenění v zemi. Letos Springsteena v Bílém domě vyznamenal také prezident Joe Biden Národní medailí umění.

S hudbou začal Springsteen ve třinácti letech, poté co na vlastní oči viděl vystoupení Elvise Presleyho. O deset let později podepsal smlouvu se společností CBS Records, která v něm viděla "nového Dylana". Vydal 21 studiových desek, tu první, Greetings from Asbury Park, N.J., v roce 1973. Jeho zatím poslední deska s názvem Only the Strong Survive vyšla loni.

Vstupenky v cenách od 1690 korun budou v prodeji od 3. listopadu.