Never more

Never more Zdroj: Marek Douša

Never more kraválu na MFF Karlovy Vary, který zkazí dojem ze sebelepšího filmového programu

Aspoň že kinosály jsou odhlučněné, ale jinak vás zvukový smog z pochybných pahudebních produkcí na karlovarském festivalu provází snad na každém kroku. Veřejné prostory jsou obsazené stánky partnerů i subjektů na přehlídce parazitujících a všechny duní, duní, duní... Žalovatelná je i věc, na niž si stěžovala festivalová hostka Patricia Clarkson, a to rozdíl v platech mužů a žen za touž práci. A Bod obnovy – někomu ten film sedne víc, někomu míň...

„Měla jsem POLOVIČNÍ PLAT než mužský kolega ve stejně velké vedlejší roli,“ řekla v rozhovoru pro Reflex americká herečka Patricia Clarksonová, letošní členka Hlavní poroty festivalu v Karlových Varech a hvězda seriálů Ostré předměty a Dům z karet. Dodala: „Hollywood se sice mění, ovšem musí se to pořád hlídat.“ Nejen v Hollywoodu, dodáváme a doufáme, že to bylo naposledy.

Veronika Bednářová

 

Karlovarský filmový festival se změnil ve festival úpadkové hudby, kde se zastrčené někde vzadu hrají i filmy, ale hlavní pozornost na sebe strhává KRAVÁL linoucí se z bezpočtu zdrojů. Aspoň tak to ve Varech vypadá, když se pohybujete mimo kina, zejména v okolí hotelu Thermal a na „výpadovkách“ od něj k hotelu Pupp. Nejprimitivnější tucky ze stánků s předraženým pitím se překřikují s letními odrhovačkami od bazénu a tupé techno z masívních aparatur utichá až nad ránem. V tom se nedá pracovat, spát ani myslet, natož na filmy.

Vojtěch Rynda

 

Nadšení a disciplína jsou základní předpoklady k tomu, abyste se každé ráno zvedli z postele a pokračovali v srdečním projektu s nejistým výsledkem. Třeba na vysněném filmu. Zároveň to jsou ale předpoklady, které takhle osamoceně prostě nemohou stát, když nemáte vůbec co říct, jen svým rutinním velikášstvím kopírujete lepší filmaře. Měl jsem takový pocit nedávno z Jana Žižky Petra Jákla stejně jako z české sci-fi BOD OBNOVY Roberta Hloze. Když tenhle karlovarský hit dokoukáte, chcete jen pokrčit rameny a jako pochvalu říct: To muselo dát práce.

Jan Škoda

Never More hlukovému smogu na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.