Metronome Prague

Metronome Prague Zdroj: Rudy Kovar

Metronome Prague letos s tématem odvaha přinese hudební i umělecké zážitky

Metronome Prague je jedinečný hudební a umělecký festival, který nabízí nejenom skvělý hudební zážitek, ale také fascinující umělecký prožitek. Koná se 22. – 25. června 2023 přímo v centru Prahy, na Výstavišti Praha.

Během festivalu se na 8 scénách představí více než 50 hudebních projektů, které spojují hudbu s uměním. Vystoupí jak zahraniční, tak čeští hudebníci, kapely a umělci, a festival je navržen tak, aby bavil návštěvníky všech věkových kategorií.

Doprovodný program festivalu je každý rok inspirován jiným tématem, letos je to "Odvaha". Můžete se těšit na debaty, diskuse, filmové produkce a umělecké expozice. Pro děti je připraveno divadlo, workshopy a různé hry.

Metronome Prague se koná od roku 2016, a každý rok jej navštíví přes 22 000 návštěvníků. Jedná se o první mezinárodní hudební a uměleckou událost, která se koná přímo v centru Prahy, čímž nabízí jedinečnou atmosféru a zážitek.

●     Třídenní základní vstupné 3 990 Kč

●     Třídenní dětské vstupné 190 Kč (děti do 12 let)

●     Třídenní juniorské vstupné 1 890 Kč (12 – 21 let)

●     Třídenní snížené vstupné 1 990 Kč (ZTP, ZTP +  ZTP/P)

●     Jednodenní základní vstupné 2 290 Kč (za každý festivalový den)

Line up a program festivalu Metronome Prague 2023

Na Metronome Prague festivalu se můžete těšit na řadu skvělých koncertů a vystoupení. Pořadatelé již odhalili hlavní vystoupení každého dne.

Ve čtvrtek vystoupí britská multižánrová kapela Jamiroquai s velkolepou show i norská zpěvačka Aurora.

V pátek se na pódiu představí francouzská šansoniérka ZAZ, která vás přenese do atmosféry Paříže. Doplní ji trio Moderat, které předvede show s prvky techna a elektra.

V neděli zaujme kapela M83 a švédská zpěvačka, hudebnice a skladatelka s uměleckým jménem Tove Lo, která vás roztančí.

Kromě hlavních vystoupení se představí další interpreti, například Editors, White Lies, Jana Kirschner, Mydy, Zrní, The Silver Spoons, Anna Vaverková, Lazer Viking a minimálně dalších 40 umělců a skupin. Tento bohatý program zajistí, že si na festivalu najde každý něco podle svého vkusu a užije si nezapomenutelný zážitek.

Doprava na festival Metronome Prague 2023

Vlastní auto

Autem se dá dostat přímo k areálu festivalu. O parkování není třeba mít obavy - v okolí se nachází velký počet parkovacích míst.

Cesta z Brna potrvá asi 2,5 hodiny. Téměř celou cestu pojedete po dálnici D1. V Praze budete pokračovat po Magistrále ul. 5. května přes Chodov, Spořilov, Pankrác, Vyšehrad, Nuselský most, Legerova, Wilsonova, Hlavní nádraží, Hlávkův most, Štvanice, Bubenská – Výstaviště Holešovice.

Diváci z Plzně zvládnou cestu po dálnici D5 za 1,5 hodiny. V Praze přes Zličín, Rozvadovská spojka, Jeremiášova, (silnice č. 600), Slánská (silnice č. 48) Karlovarská, Bělohorská (Břevnov), Patočkova, Milady Horákové (Letná), Veletržní, Dukelských hrdinů, cca 200m směr Výstaviště Holešovice.

Liberec je autem vzdálen hodinu a čtvrt přes dálnici D10. V Praze na Černý Most, Kolbenova (Vysočany), Sokolovská, Na Balabence, Čuprova, Povltavská, Most Barikádníků, Argentinská, Bondyho, Nádraží Holešovice, Vrbenského, Partyzánská – Výstaviště Holešovice.

Z Českých Budějovic trvá cesta zhruba 2 hodiny. Pojedete po dálnici D3, sjezd na Mirošovice, dále pak D1, směr Praha. Průjezd Prahou je stejný, jako když přijíždíte z Brna.

Autobusem

Autobusem z Brna do Prahy se dostanete přímou linkou. Spoj jezdí každou hodinu a cesta trvá 2,5 – 3 hodiny. I z Plzně jezdí autobus každou hodinu a je bez přestupu. Na cestu vám postačí 1 hodina.

Cesta z Liberce není žádný problém. Vybírat si můžete z několika spojů za hodinu. Do Prahy pohodlně dojedete za hodinu.

České Budějovice jsou na Prahu také velmi dobře napojené. Pravidelný spoj každou hodinu jede kolem 2 hodin.

Vlakem

Vlakové spojení z Brna do Prahy je rychlé a bezproblémové. Několikrát denně jezdí přímý spoj. Cesta trvá od 2,5 – 3,5 hodiny. Z Hlavního nádraží je poté nejlepší přiblížit se k areálu MHD.

Vlak z Plzně jezdí bez přestupu vícekrát za hodinu. Jízda trvá zhruba 1,5 hodiny.

Cestujete-li z Liberce, musíte počítat s jedním či více přestupy. Většinou musíte změnit spoj v Turnově, Ústní nad Labem či Děčíně. Na cestě budete 2,5 – 4 hodiny.

Z Českých Budějovic jezdí do Prahy pravidelný vlak každou hodinu. Přímý spoj vám zabere v průměru 2 hodiny. 

MHD

Nejpraktičtější volbou je použití metra či tramvajového spojení. Na zastávku Výstaviště Holešovice jezdí tramvaj číslo 6 a 17. Zastávka leží hned u areálu výstaviště.

Metrem lze dojet až na zastávku Nádraží Holešovice, jenž leží na metru C. Ze zastávky je poté třeba dojít zhruba 500 m k areálu pěšky.

Ubytování na festivalu Metronome Prague 2023

Pořadatelé festivalu Metronome Prague se spojili s několika ubytovacími zařízeními, aby návštěvníkům nabídli zvýhodněné ceny za ubytování během festivalu. Nabízí se několik možností. Balíček vstupenek na festival a ubytování pro dvě osoby po celou dobu festivalu začíná na 11 000 Kč. Pro vyznavače luxusního nocování je v nabídce hotel za 51 000 Kč.

Na rezervačních hotelových webech můžete v okolí Výstaviště najít několik druhů ubytování. Mezi nimi jsou sdílené ložnice za cenu od 2 000 Kč, Capsule hotel za 2 500 Kč, pokoje se sdílenou koupelnou kolem 3 000 Kč, či hotelový pokoj za cenu kolem 4 000 Kč.

Uvedené ceny jsou za tři noci a všechny možnosti ubytování se nacházejí v dojezdové vzdálenosti kolem 5 km od festivalu, snadno dosažitelné MHD. To zajišťuje pohodlný přístup k festivalu a možnost vybrat si ubytování podle svých preferencí a rozpočtu.