Video placeholde
Adam Ondra
Adam Ondra
Adam Ondra
3
Fotogalerie

Adam Ondra v kině: Podívejte se na trailer chystaného dokumentu, v němž pavoučí muž opět posouvá hranice

Další dokumentární snímek o jednom z nejznámějších lezců světa, Adamu Ondrovi, se soustředí především na jeho poslední tři roky. Tedy na přípravu na olympiádu v Tokiu a samotný závod... a pochopitelně na přípravu na otcovství. Snímek končí před narozením sportovcova synka a odhaluje mnohé o náročnosti jeho přípravy nejen pro samotného lezce, ale také pro jeho partnerku, mnohonásobnou mistryni republiky v lezení a českou reprezentantku Ivu Vejmolovou, dnes už Ivu Ondra.

Devětadvacetiletý Adam Ondra, mimo jiné čtyřnásobný mistr světa, se před týdnem vrátil z magické norské lezecké oblasti Flatanger, kde roku 2017 vybudoval a vylezl zatím nejtěžší cestu světa, Silence. Teď tam připravoval a se svým rivalem, Rakušanem Jakobem Schubertem, také lezl další těžkou cestu, Project Big, o níž je v dokumentu rovněž řeč.

Samozřejmě také o ní hovoříme ve vzácném dvojrozhovoru s manželi Ondrovými, který si přečtete v některém z říjnových čísel Reflexu. Nyní si v předstihu vychutnejte trailer dokumentu Jana Šimánka a Petra Záruby Adam Ondra: Posunout hranice, který byl k vidění už na MFF Karlovy Vary, dočkají se ho také diváci MFDF Ji.hlava a do kinodistribuce ho Bontonfilm vyšle 27. října 2022.