Hvězdou se chce ve filmu BANGER. stát drogový dealer a rapper Alex (Adam Mišík, vlevo). Skutečnou hvězdou snímku je ale Marsell Bendig (vpravo) v roli Alexova parťáka Ládi. Uprostřed skutečný rapper Sergei Barracuda.

Hvězdou se chce ve filmu BANGER. stát drogový dealer a rapper Alex (Adam Mišík, vlevo). Skutečnou hvězdou snímku je ale Marsell Bendig (vpravo) v roli Alexova parťáka Ládi. Uprostřed skutečný rapper Sergei Barracuda. Zdroj: Johana Janová, Jonatan Jan

Nová pražská galerka. Film BANGER. o drogách a rapu má hlas, jaký v českém filmu chyběl

Alex se svým kumpánem Láďou vezou drogy na rozlučku se svobodou partičce korporátních krys. Bílého prášku potřebují prodat co nejvíc, neboť penězi z prodeje chtějí přesvědčit slavného rappera, aby s Alexem natočil takzvaný banger, pořádný hit, jenž mu zajistí, že „každý bude znát jeho jméno a ksicht“. Když se zmínění zákazníci v bytě začnou ošívat, že tolik gramů kokainu nespotřebují, jeden z dealerů nasadí lišácký, mlsný výraz se svítícíma očima, jenž ostatní přesvědčí, že velký nákup by vlastně udělat měli. Ve filmu BANGER. je to celé prostříhávané záběry na medvěda ze známého animovaného seriálu, který se radostně olizuje.

Scenárista a režisér Adam Sedlák tak s ironií, která je vlastní komunikaci na sociálních sítích, poháněné takzvanými memy a vtipnými videi, vystihuje pražskou páteční noc, kde si stejně jako v každé světové metropoli můžete objednat drogy, jež k vám často přijedou rychleji než pizza z donáškové služby. V určitých kruzích jde už skoro o mainstream, který má svá pravidla a rituály, což jsme v českém filmu snad ještě nikdy takhle autenticky neviděli. Protagonista Alex (hraje ho zpěvák Adam Mišík) si ale tenhle svět ve stínu neužívá, dealerem být nechce. Až natočí banger, všem, včetně své holky, ukáže, že má na víc.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!