Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Never more chaosu v HBO, kde nedávno spláchli do záchoda hotovou Batgirl

Streamingová služba HBO v posledních měsících nezažívá zrovna klidné a úspěšné období. K sérii těžko pochopitelných rozhodnutí přibyl nápad neuvést téměř hotovou komiksovku Batgirl. Na druhou stranu – akční komedie Bullet Train uvedená byla a možná by se bez ní svět obešel. A v Liberci nás baví galerijní rošády.

Vojtěch Rynda: Několik nájemných zabijáků z celého světa se sejde v jedoucím japonském rychlovlaku: Bullet Train s Bradem Pittem v hlavní roli pana Berušky mohla být svižná a zábavná akční komedie. Film Davida Leitche (Deadpool 2, John Wick) je místo toho užvaněnou divadelní hrou, ve které nevtipně přepísklé postavy posedávají ve vlaku a vedou dokola řeči o Mašince Tomášovi. Velké zklamání.

Kateřina Kadlecová: Streamovací služba HBO Max učinila další v řadě špatných rozhodnutí a vyhodila do koše už prakticky hotový film Batgirl, který se za 100 miliónů dolarů točil s Leslie Grace, Michaelem Keatonem nebo J. K. Simmonsem. Důvod? Nová strategie, daňové odpisy, bla bla bla. Je to facka tvůrcům Batgirl, ručník hozený do ringu vítěznému Disneymu a jeho megablockbusterům se superhrdiny z marvelovského univerza a samozřejmě ledová sprcha pro diváky. Proč by teď měli HBO věřit ohlášení jakékoli chystané novinky?

Marek Gregor: Umělecký Liberec má dekadentní kauzu. Když na konci roku 2020 odešel z vedení Oblastní galerie Liberec Jan Randáček, byl přes protesty odborné veřejnosti nominován jeho nástupcem Pavel Hlubuček. Nyní se po Hlubučkově rezignaci nejvyšším úředníkem výrazné krajské instituce stává jím jmenovaný Vladislav Mareš, letitý vedoucí oddělení prevence a stížností Vazební věznice Liberec. A městem se nese: Bachař galeristou!