„Flow vymýšlím hlavně v angličtině,“ popisuje Annet X

„Flow vymýšlím hlavně v angličtině,“ popisuje Annet X Zdroj: Marie Smutná

Nechtěla jsem přestat být slavná. Šlo mi v první řadě o moje vnitřní štěstí, říká muzikantka Annet X

Kdysi youtuberka, teď hudebnice. S debutem Až budu velká, chci být Aneta Charitonova, v němž ojedinělým způsobem propojuje rap a r’n’b, a především originálně pracuje s češtinou, vyhrála Annet X (22) jednu z letošních cen české hudební kritiky Apollo.

Co pro vás debutová deska znamená?

Je šílený, když si vzpomenu, jak mi ze začátku nikdo nevěřil. Říkali mi, že bych si desku měla vydat jako passion nebo side project. Prosím?! Tohle je moje velké album! Mega jsme si věřili, a i když se sice dlouho nic nedělo, teď mám pocit, že startujeme. Desku jsme vydali na konci roku 2020 a získali za ni cenu za album roku 21, kterou přebírám v roce 22! Tahle deska chce čas!

Čím všechno začalo?

Klipem Víno, na kterém jsem se potkala s kameramankou Veronikou Donutkovou a poté hned s producentem Radimem Vychopeněm. Vídali jsme se tehdy každý den, protože přišel covid a neměli jsme nic jiného na práci. Vodítkem pro nás bylo najít groove, tedy v podstatě pocit. Zjišťuju sice, že ho má každý člověk často úplně jinde, nějakým štěstím se ale stalo, že my tři ho cítili snad až identicky. Šli jsme do toho pomalu, probírali reference staré i nové, řešili, co je pro nás v produkcích klíčové. Probírali jsme moje staré singly. Všechno se dělo tak intenzívně, že jsme už během dvou nebo tří měsíců věděli, že budeme dělat velký projekt.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!