Zdeněk Godla se proslavil rolí v seriálu Most!, který podle něj změnil soužití české majority s Romy k lepšímu

Zdeněk Godla se proslavil rolí v seriálu Most!, který podle něj změnil soužití české majority s Romy k lepšímu Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
6
Fotogalerie

Je to můj první zahraniční projekt, a hned takhle temná figura, říká herec Zdeněk Godla

Jeho charisma prostoupí nejen interiér, ale i rušnou ulici před pražským kinem Přítomnost, kde se Zdeněk Godla (46) fotí. Spolu se bavíme o oblíbené skandinávské filmové kriminální sérii Oddělení Q; její pátý díl, Marco, uvidíte v českých kinech od 5. srpna. Pro Zdeňka Godlu, kultovního Frantu ze seriálu Most! (2019), je to první zahraniční zkušenost – po boku slavného dánského herce Ulricha Thomsena (detektiv Carl Mørck) tu vystřihl výraznou roli zabijáka Zoly.

Markovi, pátém dílu série Oddělení Q, hrajete poprvé v životě opravdového grázla. Už máte z toho projektu i hlášku: „Jinak zabiju tebe i jeho!“

Dost mě mrazí, že jsem poprvé taková nesoucitná figura, zabiják, to vůbec není můj styl! Já mám rád komedie. Musel jsem jít proti svému typu. Je to můj první zahraniční projekt, a hned takhle temná figura!

A ještě ta vaše zakrvácená tvář – jak jste natáčení snášel?

To mě maskovali! Bylo to legrační, ale krásné natáčení, moc jsme si s režisérem ani s kolegy nepokecali, protože bohužel nemluvím ani dánsky, ani anglicky. Ale doufám, že to doženu.

Titulní role čtrnáctiletého chlapce Marka je filmovým debutem herce Luboše Oláha a ve filmu jsou i jiné postavy Romů…

Ano, ta romská linka je důležitá a silná, takže nás tam bylo dost, byla legrace. Ale hlavně, že to dobře dopadne, že zlo je potrestáno; ta moje postava, Zola, si nic jinýho nezaslouží. Jsou to pro mě nové zkušenosti. Jsem zvyklý se smát, ale takovejhle psychopat, to jsem ještě nezažil. A jak tam mlátí tu holku, to je hrůza! Při natáčení byli samozřejmě kaskadéři, i když zrovna mě nikdo nezaskakoval. Točilo se v Kodani, v centru, na stavbě a pak v lese, a taky v Praze, například na nákladovém nádraží na Žižkově.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!