Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: Reflex.cz

Reflex draží historické obálky! Výtěžek darujeme Uměleckoprůmyslovému muzeu

Časopis Reflex jde do ojedinělé aukce a dává do dražby třicet vybraných titulních stránek za posledních třicet let. Od každé obálky jde o soubor vždy dvanácti číslovaných a autorsky signovaných kopií z více než 1500, které za tři dekády vyšly. Celkem tedy do dražby půjde 360 položek s vyvolávací cenou 999 Kč.

Pro tuto výjimečnou příležitost se Reflex spojil s Galerií Vltavín, na jejímž portálu od 26. března probíhá elektronická aukce bez omezení dostupná komukoli, kdo bude mít zájem. Závěrečná sálová aukce proběhne v neděli 27. června. Důležitou informací pro dražitele může být fakt, že z aukční položky neplatí žádný aukční poplatek. Galerie tak reaguje na fakt, že polovina výnosu půjde jako dar Uměleckoprůmyslovému muzeu v Praze.

Klíčem pro výběr těchto třiceti grafických prací byl ten, že se na jednotlivých titulních stranách musí objevit lidé, kteří dávali Reflexu jeho nezaměnitelnou tvář. Redaktoři časopisu pak k těmto vybraným titulním stranám doplnili příběhy objasňující okolnosti a zákulisí jejich vzniku.