Festival United islands of Prague 2020

Festival United islands of Prague 2020 Zdroj: United Islands

United Islands: Za odřeknuté německé kapely zaskočí trojice českých. Na co se můžete těšit?

Sedmnáctý ročník akce, která každoročně představuje hudební objevy z tuzemska i ze světa, se nakonec opravdu uskuteční. Na festivalu zazáří i hudebníci, kteří nebyli v plánovaném programu. Hudební mág Ondřej Pivec, kapely I Love you Honey Bunny, Sisa Feher & Fehero Rocher a Ghost of You. Festivalu patří tento víkend od pátku 11. do neděle 13. 9. na Výstavišti Praha. Tým United Islands v rekordním čase zareagoval na  aktuální situaci, která letošní edici festivalu proměnila z původní Deutsche Edition na Czech-German Half Edition. Část avizovaných německých účinkujících včera odřekla vystoupení a dost pravděpobně přijede až příští rok. Kvalita a intenzita hudebních zážitků rozhodně zůstane ale letos i tak zachována!

„Počasí nám všem přeje, areál akce Praha Září, která vše letos propojuje, nabízí velký prostor k odpočinku. Další akce i celý program Islands je přístupný zdarma, tak se na vás těšíme! Dnes hrajeme od odpoledne, v sobotu a neděli bude otevřeno od dvanácti. Zavírat budeme, až se domů odeberou poslední diváci, kteří si přijdou tutu akci užít. Zima bude dlouhá, tak si prodlužte léto s námi na Výstavišti“ zve David Gaydečka, jeden z iniciátorů akce Praha Září, pořadatel festivalů United Islands of Prague a Metronome Prague.  

United Islands of Prague se zapojily do unikátního projektu  Praha Září, který od 8. do 28. 9. na Výstavišti v Praze – Holešovicích představí program sestavený společně všemi stěžejními pražskými festivaly. Na stage nebudou chybět čeští a slovenští interpreti, mezi nimi hvězda českého hip hopu skupina Prago Union, zpěvák Tomáš Klus, rocková kapela Genuine Jacks ze Slovenska, bratislavské dreampopové uskupení Tolstoys, pražská indierocková skupina Dalekko nebo slovenský trapový hudebník Edúv syn. Vstup na festival si zajistíte bezplatnou akreditací na www.prahazari.cz.

Více informací na sociálních sítích a webu festivalu >>>

Festival United Islands of Prague 2020 se koná za podpory Magistrátu hlavního města Prahy. Partneři festivalu jsou Moneta, Škoda Auto, DigiLab, Lenovo a Volkswagen. Generálním mediálním partnerem akce je Česká televize. Dalšími mediálními partnery jsou Český rozhlas Jazz a Radio 1.

Hlavními partnery česko-německé edice jsou Česko-německý fond budoucnosti, Velvyslanectví Spolkové republiky Německo, Svobodný stát Sasko, Goethe Institut, Město Norimberk, Germany Travel a Rakouské kulturní fórum.

Festival United islands of Prague 2020Festival United islands of Prague 2020|United Islands

Praha Září

Třítýdenní slavnost Praha Září od 8. do 28. září proměnila  Výstaviště v Praze – Holešovicích v prostor s několika multifunkčními scénami. Během dvaceti dnů se tady se svým programem vystřídají největší pražské festivaly Designblok, Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal festival, United Islands of Prague. Akce Praha Září vznikla za podpory partnerů, hlavního města Prahy a Výstaviště Praha s cílem podpořit umělce, dělat radost divákům a společně oslavit návrat kulturního a společenského života. Areál Výstaviště je po celou dobu trvání Praha Září rozdělen na několik oddělených sektorů a přizpůsoben aktuálním vládním nařízením, tak aby splňoval veškeré hygienické a kapacitní podmínky.

Účast na festivalu Praha Září si zajistíte bezplatnou registrací na www.prahazari.cz nebo nákupem vstupenek na www.GoOut.cz. Základní akreditace je povinná a zdarma, stříbrné a zlaté akreditace jsou zpoplatněny. Podporovatelé akce a držitelé stříbrných akreditací na celé Praha Září mají všechny placené vstupenky o 20 % výhodněji a rezervace jednotlivých akcí, které jsou zdarma, v přednostním režimu. Držitelé zlatých akreditací pak mají všechny vstupenky zdarma. Více informací o vstupenkách a akreditacích naleznete na www.prahazari.cz/akreditace- rezervace.