Video placeholde

Protančíme tím! Vtipné video ukazuje, co dělají baletky a baleťáci Národního divadla v karanténě

Členové Baletu Národního divadla teď nemohou tančit na jevišti, ale tančit rozhodně nepřestali. Individuálně trénují mimo uzavřené baletní sály, tak aby se udrželi ve vynikající fyzické kondici potřebné pro špičkové taneční výkony, na jaké jsme v jejich podání zvyklí. Nikdo neví, jak dlouho současná situace potrvá. Vymýšlejí se náhradní plány, přesouvá repertoár, počítají ztráty, hledají se východiska… a s nadějí všichni vyhlížejí den D, kdy se opět vrátí před své publikum. Jisté je, že Balet Národního divadla bude připraven. Podívejte se na video tanečníků zavřených v karanténě.

Jak konkrétně se v těchto dnech udržují ve formě první sólisté Alina Nanu nebo Giovanni Rotolo? Radka a Adam Zvonařovi? Nebo sólistky Monika Hejduková, Sophie Bonoit a sólisté Jonáš Dolník, Francesco Scarpato, nebo Petr Strnad? Sestřih jejich výkonů můžete obdivovat na videu výše, případně na soc. sítích pod hashtagem #protancimetim.

„Věříme, že z této zkoušky vyjdeme do světa, který alespoň v nějakých obrysech bude připomínat ten, který jsme nyní museli opustit. Vejdeme do divadel, zvedneme oponu – nadechneme se a budeme moci hrát, tančit. Pro vás, naše diváky. Vyprávět srdcové příběhy, dávat vám velké prožitky. Zase se dotkneme krásy a umění… Budeme moci to vše společně zažít. Moc se na to těšíme! Prostě: Protančíme tím…,“  posílají pozdravy tanečníci Baletu ND.