Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Archív

JXD: Feministky zase mimo. Žen je v politice málo, protože jsou chytřejší

Jednou z nejoblíbenějších notiček feministek – kromě platové diskriminace žen, která rovněž neexistuje – je diskriminace žen tím, že je jich obecně málo v politice a v té české už skoro žádné. Skutečnost je taková, že žádná diskriminace žen v přístupu politickým funkcím neexistuje. Zato je vědecky prokázáno, že ženy nejsou tak blbé, aby do špíny české politiky lezly.

Když feministky diskutují o platové diskriminaci žen, cílevědomě zapomínají na skutečnost, že v České republice pracují muži více a déle než ženy. Paní odchází z práce ve tři, i když je pracovní doba do pěti, protože musí vyzvednout děti ze školky a zbytek dne při vaření poslouchat, jak řvou. Její muž má také do pěti pracovní dobu, ale je v práci do sedmi, protože doma řvou děti. Stejný nesmysl je pak tvrzení, že ženy jsou diskriminovány v politice a je jich málo v politických funkcích. Feministky se těch nepolitiček zapomněly zeptat, jestli by se jim v žumpě českého parlamentu líbilo.

O diskriminaci žen

Tisková zpráva vlády: V české politice je málo žen a bez kvót se situace nezlepší. Na opětovném otevření diskuse o zavedení systému kvót se shodli účastnice a účastníci mezinárodní konference konané v úterý 11. června 2019 v Poslanecké sněmovně pod názvem „Proč to tak trvá aneb účast žen na politickém rozhodování“. Konferenci uspořádal Odbor rovnosti žen a mužů Úřadu vlády ČR u příležitosti 100. výročí zavedení volebního práva žen v Československu. „Pojďme mezigeneračně jako ženy spojit své síly a kultivovat politickou scénu v České republice. Nebojím se přiznat, že jsem se, pokud jde o zavedení kvót, mýlila. Dnes už vím, že bez kvót to nepůjde,“ uvedla Helena Válková, vládní zmocněnkyně pro lidská práva. Takže na ženské budou kvóty. Jiné údaje však ukazují, že k těm kvótám bude vláda také muset vyhlásit všeobecnou politickou povinnost žen – protože jinak do těch pozic pro ženy zajištěných kvótami nikoho neseženou.

Inteligence mužů a žen

Nejsou stejné. My muži jdeme více do extrémů. Takže velká většina géniů je mužského pohlaví – ukazují to třeba seznamy nositelů Nobelových cen. Muži za to však platí krutou daň: Z desíti úplně blbých lidí jich devět budou chlapi. Ona náchylnost k extrémům v inteligenci u mužů bohužel jde do obou směrů. Když však srovnáme průměrnou inteligenci žen a mužů či jejich mediány, docházíme k pro falokraty tristnímu závěru, že ženy jsou chytřejší než muži.

Nejde o můj předsudek zfašizovaného heterosexuála, který díky své zpozdilé sexuální orientaci na ženy vidí v těchto bytostech jen to dobré. Výše uvedená slova potvrzují vědecké výzkumy. Například James Flynn, vědec pracující na Novém Zélandu, po desetiletí sleduje celosvětové výkyvy v IQ (což je sice zastaralý, ale stále užívaný „inteligenční kvocient“). Dospěl k závěru, že IQ žen zaostávalo za muži asi sto let, občas až o pět bodů. Nyní však ženy změnily skóre. A muže převýšily. Publikoval to Live Science.

Ve vědě se vždycky všichni hádají, takže například Irwing a Linn naopak na Science Direct říkají, že po studii na vzorku vysokoškolských studentů zjistili, že průměrný IQ mužů je o 4,6 bodu vyšší než u žen. Ale Flynnova studie je postavena na srovnání dat z celé planety, ne na analýze party vysokoškoláků. A navíc praxe: Kolik znáte rodin, kde je muž hlavou rodiny a vždycky, když je třeba něco rozhodnout či z něčeho vybrat, tak se jde zeptat manželky? A kolik takových, kde je to naopak? Já opravdu hodně těch prvních! A my si tady mezi svými můžeme otevřeně říct, že kromě mladých idealistů nikdo inteligentní do politiky nepůjde. Uživí se méně nechutnou prací. Ti mladí idealisté v ní vydrží jedno volební období a pak jdou dělat něco rozumnějšího. Stejně jako na místo obsluhy hovnocucu, ani do politiky se nikdo inteligentní nehrne. A tak máme v politice málo žen proto, že jsou na výkon tak ponižující profese prostě moc chytré. Žádná diskriminace se nekoná.

Test čtenářek

Pokud pochybujete o pravdivosti mých slov, můžete si je ověřit v praxi. Jste-li žena, tak sama na sobě, jste-li muž, tak na nejbližší osobě ženského pohlaví. Položte si (případně jí) jednoduchou otázku: Byla bych/byste radši celý den v jedné místnosti s Okamurou a Babišem, nebo s dvěma sytými kanibaly? Odpověď vás jistě nepřekvapí…