Jiří Zimola a Jan Hamáček - ilustrační snímek

Jiří Zimola a Jan Hamáček - ilustrační snímek Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Karel Steigerwald: Jsou Hamáček a Zimola agenty nepřítele?

Lidé v ČSSD to ještě nevědí, ale do jejich strany proniká politik, jemuž jinak neřeknou než Nášlapná mina či Časovaná puma. Jmenuje se Ing. Paroubek a bude s podporou obou agentů kandidovat do Senátu, aby ČSSD poškodil.

Osobně Paroubka chápu. Když vidí dnešní předáky ČSSD, musí ho napadnout: „Když oni ano, proč já ne. Však většinu z nich převyšuju. Ze sedmiprocentního úpadku už jsem je jednou vysekal a budu také vhodnějším kandidátem na prezidenta po Zemanovi než Hamáček a Zimola dohromady.“ Paroubek ale neví, že Hamáček a Zimola jsou právě těmi Marťany, s nimiž už kdysi chtěl vládnout, kdyby byli přišli včas. Dnes tu včas jsou.

Vedení ČSSD Paroubka odmítlo. Asi má strach, že by je tento originální inženýr zastínil. Kdo si vzpomene, co všechno Ing. Paroubek jako premiér a šéf ČSSD vyvedl, chápe, že taková obava je na místě. Na Paroubkovy činy a názory by se nezmohl v ČSSD nikdo další.

On sám říká, podobně jako král Jindřich IV., že se „nenarodil sám pro sebe, ale proto, aby sloužil své vlasti“. Toho byste se od Zimoly či Hamáčka nedočkali. S Rathem a Semelovou, kteří budou do Senátu také kandidovat, vytvořil by Paroubek silnou trojici. Ta by mohla, tvrdí mnozí političtí pozorovatelé, opřena o boj s korupcí, ohrozit i neochvějné postavení vůdce toho všeho, nešťastného Babiše.

Opak je ovšem pravdou. Oba Babišovi agenti v ČSSD Hamáček i Zimola mají pomocí nových politických hvězd Ratha a Paroubka naopak ČSSD dorazit. Po jejích troskách už dnes vztahuje ANO ruce. Zkáza by šla lehce, stačí, když budou oba výtečníci zvoleni. Semelová je v tom nevinně, ta tam leze sama od sebe.

Je vidět, že v ČSSD je plno nových idejí a plánů, že to tam vře a že ani ANO nezahálí. V budoucnu nás očekávají tak velké události, že se nebudeme stačit divit.