Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ČTK

JXD: Andreji, vrať mi pětikorunu za Čapí hnízdo!

Dokonce i ministerstvo financí vedené Babišovou ministryní už muselo zveřejnit alespoň tři odstavce ze zprávy OLAFu. Vyplývá z ní, že se kradlo, až se z Unie kouřilo, ale bohužel i to, že Babišovu privátní zoologickou zahradu každý občan této země nedobrovolně zasponzoruje částkou pěti korun českých.

Všichni, kdo se trochu zajímají o politiku a čtou noviny, měli celkem jasno. Ale mít v něčem privátně jasno je málo, pokud se jedná o nějaké trestní stíhání a zločin. Tak je potřeba ouřední posudek, štempl. My, kteří umíme číst i jiné tituly než sportovní, jsme měli fakta už dávno jasně naservírovaná. Babišovo Čapí hnízdo bylo Babišovo. Pak najednou papírově přestalo být Babišovo a stalo se papírově majetkem Babišových blízkých, a navíc malým podnikem. Podnikem, pro který byly určeny dotace pro malé podniky, na které by velkotovárník Babiš nikdy nedosáhl.

Pak farma dotace skoro padesát milionů dostala, nacucla je do sebe jak houba, a když uplynulo pět let stanovených jako podmínka dotace, kdy se nesmí měnit vlastník, tak se Čapák opět i papírově vrátil do lůna rodného Agrofertu, do otcovské náruče Andreje Babiše. Ovšem nacucanej skoro padesáti miliony určenými pro někoho jiného. 

Tento popis nezpochybňuje snad už ani Babiš sám – a občanovi, pokud není zrovna na hlavu padlý Babišův volič, je vše jasné. Babiš kradl. Ona subjektivní jistota však nyní dostala objektivní základ. Ministerstvo financí po dlouhém nátlaku medií, opozičních politiků i prostých občanů zveřejnilo alespoň tři odstavce ze zprávy. Sice jen kousek, ale velmi podstatný.

Píše se v něm: „Po dokončení všech vyšetřovacích úkonů nyní toto vyšetřování uzavírám. Ve smyslu závěrů vyšetřování, které jsou součástí Závěrečné zprávy a v souladu s článkem 11 nařízení (EU, Euratom) č. 883/2013, doporučuji, aby Generální ředitelství pro regionální a městskou politiku učinilo následující krok: Přijalo veškerá náležitá opatření pro zajištění vynětí částky 42.497.826,80 Kč, jak je uvedeno v přiložené Závěrečné zprávě OLAF, v souvislosti s nesrovnalostmi zjištěnými v rámci projektu „Multifunkční kongresový sál Čapí hnízdo“.“ 

Takže dotace pro Čapák přestane být dotací evropskou, ale národní a zaplatíme ji jako národní stát my, daňoví poplatníci České republiky. A já už toho mám fakt dost.

Ok. Skousli jsme už hodně. Premiérem a druhým nejbohatším mužem v zemi je agent Bureš, pracovník Podniku zahraničního obchodu – to jest pracoviště pro nejprověřenější komunistické kádry, kterým byl. Původ jeho majetku je nejasný. Opakovaně v politice lhal. Kradl dotace pro malé firmy. Ojebal stát na dluhopisech. A teď ještě abych mu sponzoroval lemury? To opravdu dám tu pětikorunu radši prvnímu bezdomovci jako příspěvek na krabicové víno.


Co je OLAF? Proč vyšetřoval Čapí hnízdo? Čtěte zde >>>


Proto tímto pana premiéra žádám, aby mi do pondělí doručil na recepci redakce pětikorunu, o kterou mne svými zlodějinami připravil. A doufám, že zbytek národa – kromě Babišových voličů samozřejmě – se k Babišově dluhu postaví stejně jako já a bude po něm toho bůra chtít vrátit taky.