Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Zeman a EU: Demence je tady!

Miloš Zeman slaví, že se Česká republika vymanila ze spárů Evropské unie a je znovu nezávislá. Co dělají hradní psychiatři? A jak se zbavuje svéprávnosti pro demenci osoba v úřadě prezidenta?

Miloš Zeman promluvil k čínskému národu v čínské televizi. Byl podle všeho střízlivý (artikulace, formulování myšlenek), ale sdělil Číňanům skutečně šokující informaci: „Mezi Čínou a bývalou vládou České republiky byly velmi špatné vztahy. Zdůrazňuji bývalou vládou, protože ta vláda velmi podléhala tlaku Spojených států a Evropské unie.“ Jak jsem to uslyšel, zatrnulo mi.

Alkoholová demence (odumírání buněk): Projevuje se jako jiné demence postupným zhoršováním paměti, úsudku a duševních schopností sloužících k zajišťování svých životních potřeb. Pro alkoholovou demenci jsou typické konfabulace: fakt, že si pacient něco nepamatuje, „maskuje“ vymyšlenými údaji, přičemž ale na stejnou otázku pokaždé odpoví jinak. Postižený si své poškození neuvědomuje. Tolik Wikipedie.

I zapátral jsem namátkou na serveru Lidových novin a co že to na mne vyskočilo ze 3. dubna 2013? Cituji: „Český prezident Miloš Zeman a předseda Evropské komise José Manuel Barroso ve středu dopoledne vztyčili na Pražském hradě vlajku Evropské unie. Následně podepsala česká hlava státu dodatek lisabonské smlouvy, který umožňuje vznik záchranného fondu, takzvaného eurovalu.“

Prostě, pokud se náhodou nepamatujete, vyvěšení vlajky EU na Hradě bylo prvním státnickým činem Miloše Zemana po jeho zvolení. A zvolen byl po euroskeptickém až eurofobním Václavu Klausovi, který symbolicky vlajku Unie na Hradě nikdy nestrpěl. Pokud si to nepamatujete vy, který se nezajímá o politiku a kterého se to nijak netýká, je to OK. Pokud si ovšem pan prezidemnt nepamatuje, co dělal před třemi lety, a do televize konfabuluje o tom, že se za Klause lezlo EU do řiti, je čas na zbavení funkce z důvodů rozvíjející se demence.