Ortel přeje bílé Vánoce

Ortel přeje bílé Vánoce Zdroj: Facebook

Bílé Vánoce Tomáše Ortela

Vánoční přání zpěváka Tomáše Ortela, zveřejněné na Facebooku, koketuje s hloupým rádoby legračním rasistickým dvousmyslem. Rozhodl jsem se, že nebudu protestovat, ale okomentuji zpěvákovo přáníčko také dvojsmyslem.

Tomáš Ortel, známý zpěvák a skoroslavík, na svém Facebooku zveřejnil přáníčko v Vánocům. Stojí na něm “Krásné bílé Vánoce“. A já úplně vidím, jak se nejrůznější umanutí sluníčkáři začnou do nebohého Ortela strefovat kvůli jeho rasismu. Ano, je pravda, že od exzpěváka neonacistické kapely zní každá narážka na bílou barvu podezřele. Ano, mohlo by se zdát, že Ortel provokuje a vlastně přeje Vánoce jenom bílým spoluobčanům, nebo poukazuje, že Vánoce jsou zvyk bílé populace. Není to však pravda - Ortel to myslí upřímně, já ho viděl. Opravdu přeje lidem, aby na Vánoce nasněžilo, nic víc a nic míň, a hlavně žádný rasismus. Žádný dvousmysl ve svém přání pan Ortel určitě neviděl.

Mne však na přáníčku více než možné rasistické konsekvence zaujalo něco jiného. Prozkoumal jsem podrobněji look pana Ortela na fotce. Bílé ponožtičky. Tričko bez rukávků, aby bylo pěkně vidět bicáčky. Bílé pantoflíčky. A příjemně přiléhavé černé elastické kalhoty. Takže děkuji panu Ortelovi za přání k bílým Vánocům, a na oplátku také bez jakéhokoliv dvousmyslu přeju krásné teplé jaro.