Podnapilý hipster polil a poškrábal auto Dana Landy

Podnapilý hipster polil a poškrábal auto Dana Landy Zdroj: Profimedia.cz, archív

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Konečně jsme slavní, Žitovi poflusali auto

Málokdy si člověk uvědomí skutečnou roli naší země v celosvětovém dění jako v momentě, kdy se naše země na pár okamžiků hřeje v zájmu všeobecné pozornosti. Fakt máme být na co hrdí.

Naše republika už byla slavná několikrát. Historicky první moment, kdy jsme jako země na pár chvil vstoupili do světel reflektorů celosvětové pozornosti, bylo, když natočili erekci tehdejšího premiéra Mirka Topolánka a dali to na Youtube.

Druhý moment, který - taky kromě výkonů Pauly Wild - přinesl Česku nebývalou popularitu, bylo, když tehdejší prezident republiky Václav Klaus ukradl pero. I tenkrát jsme byli hvězdami z hlediska počtu shlédnutí toho videa. Jenom na okraj - pokud sbírá tužky, tak ho celkem i chápu, já, kdybych mohl díky nějaké funkci v zahraničí ukrást trilobita, tak si to taky nenechám ujít.

Nyní došlo k další zcela zásadní události, co přinesla rodné vlasti alespoň závan slávy celebrit. Bílému jezdci Danielu Landovi poflusali, pivem polili a kamenem poškrábali auto. Podnapilý hipster si při činu nevšiml, že je na kamerách. A to video má k momentu, kdy píšu tento článek, celkem devět milionů a čtyřistadvacet pět tisíc shlédnutí na CarBuzz.

Inu - je vidno, že Česko je vždy v ohnisku zájmu, když se projeví typická česká povaha. Věřím, že video s Landovým autem, podobně jako to s Klausovou propiskou, přivede do Prahy mnoho nových turistů.

Video placeholde
Žitovi poškrábali auto • Archív