Radmila Kleslová, Tomáš Hrdlička

Radmila Kleslová, Tomáš Hrdlička Zdroj: ČTK

Koalice agentky Kleslové a politického lobbisty Hrdličky je evolučně výhodná!

Ty nejlepší kádry starého i nového režimu se spojují, aby konečně zajistili v této zemi všeobjímající blaho a klid na práci. Vývoj po říjnových komunálních volbách je někdy ale tak obludný, že by to kvůli nevěrohodnosti nešlo napsat ani do filmu.

 

Tento text není ani v nejmenším myšlen jako ironie, přestože tak působí. Je bohužel smrtelně vážný a postavený na veřejně známých informacích. Nejprve k termínům: Anonizací nazývám postupné ovládnutí politiky a klíčových funkcí státní správy lidmi z Babišova hnutí ANO. Jde o proces, který postupně mění zastupitelskou demokracii na oligarchický systém řízení společnosti, známý ještě častěji ve východnějších částech Evropě.

Po ovládnutí politiky na vládní úrovni (jde sice formálně o Sobotkovu vládu, ale vzpomínat se na ni bude jako na Babišovu) došlo k ovládnutí celé řady radnic dalšími a dalšími spolehlivými kádry hnutí ANO. A právě na komunální úrovni už začíná druhá fáze anonizace, a to je kleslizace. Slovo jsem vytvořil podle jména blízké spolupracovnice Andreje Babiše a pražské šéfové ANO paní Radmily Kleslové. Ta komunálně vytvořila takovou (menšinovou) koalici, ve které je ANO, ČSSD, Strany zelených a Nezávislých pro Prahu 10. O ní i Babišův web iDnes píše, že někteří její členové jsou napojeni na politického podnikatele Tomáše Hrdličku.

Cituji: „O napojení politiků z desáté městské části na kmotrovské struktury se vyprávějí hotové legendy. Zvláště ty, které je dávají do spojitosti s vlivným podnikatelem a lobbistou Tomášem Hrdličkou. Po čtvrtečním ustavujícím zastupitelstvu vznikl prostor pro další.

Vůbec nechápu, proč jsou kolegové novináři znepokojeni. Já v tom naopak vidím dokonalý signál, že věci veřejné konečně budou v rukou těch nejkompetentnějších. Paní Radmila je, jak známo, původním povoláním komunistická rozvědčice. Tedy ve své době elita, a mimořádná osobnost. Osobnost, které bylo jasné, že za úspěchy se musí jít tvrdě a bez ohledu na nějakou blbou etiku.

Nyní dochází ke spojení - přes některé členy zastupitelstva - s panem Hrdličkou, který je zase tím nejlepším výkvětem, elitou, polistopadové éry. Je jedním z těch, kvůli kterým vzniklo sousloví „politický podnikatel“. Mimořádná osobnost stejně jako paní Kleslová. Jen v trochu jiné době, ale se srovnatelnými etickými pozicemi.

Být elitou za minulé i současné éry, to snad zvládá i pan Babiš osobně, jinak se taková kombinace zkušeností musí řešit koaličně - právě tak, jak to udělala stará a nová elita na Praze 10. A jak známo z evoluce, je dobré, když ti nejsilnější vítězí! Takže koalici na pražské desítce chválím, je evolučně výhodná, schopná za všech režimů i okolností. A pokud má někdo pocit, že v demokracii by měla platit i jiná pravidla, než že silnější pes…(však víte co), tak si může jít stěžovat do Agrofertu.