Jiří Vítek

Jiří Vítek Zdroj: ČTK

JXD: Šéf vnitráckých odborů Jiří Vítek je sprostý lhář

Bezpečnostní sbory nejenže pomáhají a chrání, ale taky pomlouvají a lžou. Jsem terčem vyfantazírovaného útoku na moje soukromí, neboť jsem si dovolil kritizovat práci policie. Policejní odbory o mě začaly po Facebooku šíři ohavnou a ohrožující lež.

V neděli jsem zde na serveru Reflexu publikoval článek ostře kritizující plošnou buzeraci řidičů v pátek na Jižní spojce. Zpochybnil jsem funkčnost jakýchkoliv podobných plošných monstrakcí. Vzápětí se na facebookové stránce Unie bezpečnostních složek Ministerstva vnitra objevil link na tento článek s lakonickým komentářem: „Když zakomplexovaný novinář dostane pokutu...“ Z čehož jednoznačně vyplývá, že jsem byl na Jižní spojce v průběhu její páteční akce pokutován za nějaký dopravní přestupek.

V informaci o Unii najdeme toto: „www.ubs-mv.eu ( Union security components ) je odborová organizace hájící práva příslušníků bezpečnostních složek ČR (Policie ČR, HZS, VSČR, Celní správy a MP)“ Prostě - jde o lobbystickou sestavenou z příslušníků policie, celníků a hasičů. Policejní lobby.

Na Facebooku se začala jejich pomluva okamžitě masově šířit. Na zdi Unie se následkem té sprosté lži dočteme:

- Koník Miky: na adresu JXD mi dovolte jeden epigram: blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně!

- Radek Káčer: jedním slovem kretén !!!

- Prokop Kuna: Ja uz jsem napsal na Reflexu. Je to dalsi medialni zvratek zfetovaneho JXD.

- Marek Nýč: tak ať neřídí, když není ochoten dodržet povinnosti řidiče ...

- Jiří Krtek Junek: Nedostal flastr za travku?

Na zdi časopisu Reflex:

- Jiří Cink: To se ukaze, kdyz novinar dostane pokutu. Druhy den to vyjde v tisku

Na mé FB zdi:

- Petr Ajs Eiberger: Dobrý den pane Doležale. Četl jsem váš článek na Reflexu a z vaší reakce mě napadá jen jedno. Nebyl jste jeden z těch přichycených sjetých a článek jste psal ještě v dojezdu? Je to pouze můj názor, tak předpokládám, že nebudete cenzurovat a zbytečně se urážet. Přeju fajn střízlivý den.

- Václav Všemocný: Dole Žal. Hmm, to bude tím cannabisem. Ať zrovna tu, či na silnici))

Prostě - pomluva se chytla a mě už nikdo neodpáře, že jsem řídil (nejspíše zkouřený) na Jižní spojce, dostal za to pokutu, a vyřídil si účty s policií tím, že jsem proti zátahu sepsal článek. Skutečnost je ovšem taková, že ze zdravotních důvodů již rok a půl vůbec neřídím, a v pátek jsem na Jižní spojce vůbec nebyl. Policejní odboráři si celou causu prostě vymysleli.

Tato pomluva výrazně snížila mou vážnost u spoluobčanů, protože jsem za dvanáct let, kdy jsem auto řídil, byl pokutován celkem pouze třikrát (jednou za čtyři roky), a pokaždé za špatné parkování. Policejní pomluva ze mne ovšam udělala piráta silnic, který ohrožuje své okolí, protože řídí zfetovaný.

Pan Jiří Vítek, kterému se dovolám na kontaktním čísle Unie, je prý bývalý profesionální hasič. Po krátkém rozhovoru zjišťuji, že vůbec nechápe, proč by si nemohl na někoho vymyslet pomluvu a publikovat ji. Chci vědět, jako částkou mne hodlá za tu pomluvu odškodnit. Tak se dostane do úzkých, a začne jako každý správný zbabělec mávat mávat s tím, že dostal oficiální ocenění - zlatý záchranářský kříž. Do telefonu se omluví, později post smaže, ale potvrdí svou image zbabělce - omluvu na Facebook nenapíše. Záznam telefonátu najdete níže:

Video placeholde
Záznam telefonátu Jiřího X. Doležala s předsedou Unie bezpečnostních složek Ministerstva vnitra Jiřím Vítkem • Archív

Takže závěrem: S mou právní zástupkyní zvažujeme podání žaloby na Unii kvůli újmě na dobré pověsti, která mi lhaním pana Vítka vznikla. Ale už teď můžu kompetentně prohlásit, že předseda Unie pan Vítek je sprostý lhář, který pomlouvá vyfantazírovanými pomluvami lidi, a zbabělec, který se v úzkých ohání vyznamenáními, ale nedokáže se na sociálních sítích ani omluvit za sprostou lež. Proto žádám ministra vnitra, aby ono vyznamenání „za statečnost“ panu Vítkovi - za jeho sprosté pomluvy a zbabělost, se kterou se v nouzi ohání svým medailemi - okamžitě odebral.