Brusel Kriminalita

Brusel Kriminalita Zdroj: ČTK

JXD: Nejmírumilovnější náboženství opět útočí

Vražda Židů muslimským teroristou je v atmosféře politické korektnosti médii reflektována a úřady komentována, jako by šlo o vraždu ze žárlivosti. Čistě osobní věc. Ani v jednom z článků a televizních spotů nebylo zmíněno, že útočník byl islamista.

Media reflektují, že francouzská policie zatkla islamistu, který v Belgii v Židovském centru zavraždil čtyři lidi. Mezi nimi dva Židy z Izraele. Všude se píše, že „byl v kontaktu s islamisty“, „bojoval v Sýrii v řadách islamistů“ a podobné obezličky. Větu „byl to muslimský terorista, a proto vraždil Židy v Židovském centru“ ale nenapsal ani neodvysílal nikdo.

Ještě legračnější je postoj úřadů k této zjevně rasistické, antisemitské vraždě z politických důvodů. Belgická policie prozatím nechce potvrdit, zda měl útok antisemitský motiv. Připomínám - když něco kejhá jako kachna, smrdí jako kachna a vypadá jako kachna, tak to bude kachna. Podobně: Pokud člověk, který bojoval na straně organizace Za islámský stát v Sýrii a Levantě a je znám jako radikální muslim, zajde s kalašnikovem do Židovského centra a zabíjí tam Židy, jde naprosto jisté, že se jedná o rasistickou vraždu, krvavý projev islamistického antisemitismu. Ale úřady nenajdou odvahu to na plnou hubu říct.

Takže - myslím jako první u nás - si dovolím nazvat věc pravým jménem: Další stoupenec nejmírumilovnějšího náboženství na světě - islámu -  z rasistických důvodů vraždil Židy. Jde o čirý, neoddiskutovatelný antisemitský teror. Přesto nikdo nemá odvahu tu vraždu nazvat pravým jménem.