Močení

Močení Zdroj: Profimedia

Mladík bránil v Praze cizinci v močení na dům. Místo odměny, ho chtějí potrestat

Naprosto neobvyklý případ řeší pražská policie. Mladík viděl v neděli v noci močit anglického turistu v Purkyňově ulici na zeď domu. Chopil se spravedlnosti, představil se jako policista a pokusil se cizinci v jeho „činnosti“ zabránit. Teď ho vyšetřuje policie, zatímco Angličan si zřejmě může čůrat, kde chce.

„Angličanovi se představil jako policista v civilu, a začal ho nutit, aby se se vztyčenými pažemi opřel o zeď. To mohlo být za dané situace určitým technickým problémem (je naprosto fantastické, jak dokáže policie popsat to, že si někdo počůral kalhoty – pozn. redakce), ale turista si, zřejmě z respektu k muži zákona, poradil a výzvě vyhověl,“ popsal případ mluvčí policie Tomáš Hulan. Pak se mladík pokusil cizinci nasadit pouta, ten se ale vysmekl a sám udal vymahatele pořádku skutečné policii.

Jistě, za policistu se nikdo nemá falešně vydávat, ale jednalo se snad v tomto případě o pokus spáchat trestný čin? Naopak. Mladý muž dělal zcela správnou věc, když bránil někomu, aby čůral na dům. Jenže to bychom nemohli žít v Česku. Místo toho, aby byl mladík pochválen za to, že brání cizí majetek, a případ s domnělým zatčením byl odložen, vyšetřovatel zahájil s hochem trestní řízení pro trestné činy omezování osobní svobody a přisvojení pravomoci úřadu. Za to může dostat až dva roky vězení.

Co z toho vyplývá? Až příště bude někdo močit na dveře policejní stanice, tak doporučujeme, ať si toho vůbec nevšímáte, nic nedělejte, řekněte dokonce dotyčnému, ať se v klidu vyčůrá, že u nás se to může. Přesto doufáme, že někdo dostane rozum a mladíka přestane policie šikanovat.