Dzurinda

Dzurinda Zdroj: printscreen sme.korzar.sk

Zeman, Merkelová, Dzurinda. Proč padají?

Mikuláš Dzurinda se v noci z pondělí na úterý musel podrobit ošetření na klinice úrazové chirurgie v Košicích. Slovenský expremiér a stále ještě poslanec za SDKÚ spadl podle svědků poté, co ho taxi přivezlo z oslavy osmdesátin exprezidenta Rudolfa Schustera.

DzurindaDzurinda | archiv„Těsně před osmou ho viděli, jak vyšel z hotelu, dal se do řeči s kolemjdoucími. Vyžádal si od nich cigaretu, zapálil si ji a chtěl se zády opřít o odpadkový koš. Při couvání se mu však podlomily nohy a při pádu si odřel hlavu o asfalt. Na místě bylo vidět krev,“ popsal situaci slovenský zpravodajský server SME.cz. „Podle svědků nedokázal expremiér po pádu vstát…“

ZemanZeman | archivV košické nemocnici pak zůstal celou noc na pozorování.

Četnost zranění význačných politiků se povážlivě zvyšuje. Český prezident si odpravil koleno po dovádění se psem a kobercem, německá kancléřka pánev po dovádění s lyžemi a slovenský expremiér hlavu po dovádění s exprezidentem.

MerkelMerkel | archivZdá se, že politika začíná být nezvykle nebezpečným povoláním. Nezáleží na tom, zda jsou politici vpravo, nebo vlevo. Nezáleží ani na tom, zda jsou právě na vrcholu kariéry, či dávno za zenitem. Není tedy úplně jasné, proč vlastně politici padají.

Ledaže by pila i Angela

Sledujte Miroslava Cvrčka na Twitteru