Nečas, Nagyová

Nečas, Nagyová Zdroj: Fotomontáž Jan Ignác Říha / ČTK / Isifa.com

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Mata Hari? Mata Nagy!

Nové informace causy Nagyová ukazují, že jí vojenští zpravodajci neposlouchali ze strachu. Bylo to vždy těžko uvěřitelné - šlo přece o válečné hrdiny z Afganistánu. Když se dají dohromady jednotlivé informace sdělené bezpečnostními složkami, vychází, že fakt nešlo o strach, a že je to fakt celý hodně trapný.

 

 

Česká republika je zemí, kde v poslední době padají nejen teplotní rekordy. Trapnost vládního skandálu je i na evropské poměry opravdu úctyhodná. A nejstrašlivější je, když se podíváme na metody práce, které Jana Nagyová, nová česká Mata Hari, používala. Zdá se, že klasické a už od starověku osvědčené. Policejní zdroje ji od počátku uvádějí jako osobu, přes kterou se celé rozličné causy skandálu propojují.

Nyní oficiální policejní zdroje sdělily, že v případu protijehovistického sledování paní Nečasové vojenskou kontrarozvědkou „jsou klíčové přátelské vztahy a loajalita“. Jana Nagyová prý měla měla vždy blízko k bývalému šéfovi Vojenského zpravodajství Ondreji Páleníkovi.

Pak vyšlo najevo, že klíčové roli pro uposlechnutí požadavku paní Nagyové rozvědkou byly podle generála Šedivého „blízkým osobním vztahům“ paní Jany s gentlemany z vojenské zpravodajské služby. A to už je fakt na pováženou.

Pokud se tedy nakonec ukáže, že onou „klíčovou osobou propojující kauzy“ byla paní Nagyová nikoliv pro své démonické vyjednávací schopnosti, ale proto, že měla se všemi v cause angažovanými gentlemany nadstandardně hluboké přátelské vztahy, žádám, aby celosvětová špionážní legendy odešla ze scény a místo Mata Hari se symbolem skutečně rafinované ženské špionáže stala paní Jana Nagyová, naše nová česká Mata Nagy!