Razítko

Razítko Zdroj: Archív

IVAN HAMŠÍK: Paraziti, zloději a zaměstnanci

Živnostníci neplatí téměř žádné daně. To je jedna z mála správných věcí v tomto státě. Místo nadávání do parazitů bychom tomu měli přizpůsobit celou zemi.

Nulové daně by bylo férové zavést i pro zaměstnance. Lidé by se cítili spokojenější. Více by utráceli, čímž by pomohli živnostníkům a odstranilo by se sociální napětí mezi oběma skupinami. Nikdo by nikomu nezáviděl.

 

Nulové daně by pomohly také firmám. Cena práce by dramaticky klesla a snížila by se tak nezaměstnanost.

 

Stát by pochopitelně vybral méně peněz, takže by se nemohlo tolik miliard rozkrást. To by výrazně zlepšilo atmosféru ve společnosti a pohřbilo „blbou náladu“.

 

Kmotři by neměli do čeho píchnout, takže by postupně vymřeli. S nimi by odešli ze scény i neschopní politici, jejichž smyslem je pouze dělat bílé koně šíbrům.

 

Do Česka by se plynule přesunuly firmy, které měly dosud sídlo na Kypru. Miloši Zemanovi by se říkalo Margaret Thatcherová v kalhotách.

 

Školství, zdravotnictví a některé služby by sice výrazně zdražily, ale odstranilo by se všechno, co je zadarmo, což je stejně největší mor.

 

Stali bychom se první a jedinou pravicovou zemí v Evropě, což by nás proslavilo. Pro Evropskou unii bychom byli černou ovcí a za trest by nám zatrhla dotace. Ale co? Jen by se nepostavilo pár hotelů, které stejně nikdo nepotřebuje.

 

Dopadne to ovšem tak, jak asi tušíte. Živnostníkům se napaří stejně vysoká daň jako zaměstnancům a na rozkrádání zbude ještě víc peněz.