papež

papež Zdroj: profimedia.cz

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Papež má být Číňan!

Katolická církev projevuje pozoruhodně málo taktu k složitým rasovým problémům naší planety. Momentálně to vypadá, že chce nejdůležitější rozhodovací pravomoci přesunout do rukou Afričanů. Jak k tomu sakra přijdou Asiaté?

 

 Reprodukční křivky ukazující vývoj počtu různých ras nekompromisně ukazuje, že epocha bílých skončila. Konečným potvrzením této skutečnosti bylo zvolení Baracka Husseina Obamy prezidentem Spojených států amerických. Tento dnes asi nejslavnější Keňan (v Africe totiž je na rozdíl od židů rod chápán v otcovské, nikoliv mateřské linii) byl první muž černé pleti, který usedl do křesla nejmocnější osoby planety, do úřadu amerického prezidenta.

 

Je to velké vítězství, ale v podstatě nezasloužené a dané specifickými podmínkami Afroameričanů v USA. Zatímco v Americe skutečně získávají Afroameričané větší a větší vliv, z globálního hlediska jsou druzí. V globální ekonomice a obsazování strategických pozic to všem ostatním s přehledem nandavají Asiaté, asiaté z Dálného východu.

 

Mezi horkými kandidáty na papeže však figurují ghanský kardinál Peter Turkson či Nigerijec Francis Arinze. Oba muži tmavé pleti, Afričané. Pokud někdo z nich zvítězí, budou obě nejdůležitější funkce planety - křeslo amerického prezidenta (desítky tisíc bojových jaderných hlavic, šéf největší bojové síly planety) a křeslo papeže (jedna miliarda dvě stě tisíc nadšených sponzorů, šéf největší palnetární instituce, největší pojištovny s posmrtným ručením na planetě) - v rukou Afričanů. A to je horoucí nespravedlnost!

 

Proto navrhuji, aby byl papežem jmenován generální tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Číny Si Ťin-pching.