Karel Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg Zdroj: buzzfeed.com

První židovský prezident, potetovaný umělec a usínající Sherlock Holmes. Cizinci se baví českými volbami

Hysterie okolo voleb v Česku se stupňuje a cizinci se královsky baví.

 

Možná jste o tom ještě neslyšeli, ale o víkendu se koná první kolo prezidentských voleb. Komorní akce podobného typu se obvykle stanou maximálně předmětem vášnivých debat v anarchistických kroužcích.

 

Naše volby se ale staly zprávou číslo jedna všech médií od Koně a psa přes Čtyřlístek až po CNN. A dalo by se říct, že fascinace zahraničních serverů a tisku nad nesourodou partičkou postav, co vypadají jako vyřazené loutky z posledního hororu Tima Burtona, by se dala shrnout do věty What the fuck?!

 

Poslední z článků zabývajících se českou prezidentskou volbou vyšel na Buzzfeed.com, serveru sdružujícím zprávy sociálních sítí, virální záležitosti a originální reportáže. O Janu Fischerovi zde píší jako o „prvním potencionálním židovském prezidentu mimo Izrael“ a „českém Joe Liebermanovi.“

 

Jan FischerJan Fischer|buzzfeed.com

 

Kníže Schwarzenberg je v článku popsán jako stařík známý tím, že často usíná a kouří z dýmky jako Sherlock Holmes. Více než tetování Vladimíra Franze autory článku fascinuje, že navzdory svému vzhledu je umělec a profesor velice umírněné názory. Zajímavé, ne každý potetovaný člověk musí vést život, co vypadá jako děj klipu kapely Vanessa.

 

A zatímco některé už nechávají preference kandidátů chladnými a naprosto odevzdaně čekají na příjezd blanických rytířů nebo ruských tanků, ti labilnější z nás z posledních sil plodí patnáctistránkové statě, které se následně snaží nacpat do statusu na Facebooku, jiní štosují materiál na barikády, svolávají demonstrace, podepisují petice a páchají sebevraždy, Američané se prostě jen diví, proč se celá tahle šaškárna vůbec odehrává. A to si ještě nevšimli, že máme Bobošíkovou.