Když si bezdomovec polepší.

Když si bezdomovec polepší. Zdroj: Tomáš Tesař

Architekti navrhli přístřešek pro bezdomovce. Chudáci bezdomovci

Milí bezdomovci, tento článek si určitě všichni přečtete, protože máte svůj vlastní chytrý telefon s neomezeným přístupem na internet.

Konečně se pro vás našlo řešení, jak bydlet v zimě, nezmrznout a neokupovat u toho plynovody.

 

Server iDnes.cz totiž přišel se spásným návodem ateliéru Ting, který vám zachrání život. Je to celkem jednoduché a bude vás to stát pouhých tisíc korun, které jistě všichni máte, nebo během pár minut lehko seženete. Investice do vašeho nového obydlí se vám vyplatí, navrhovali jej totiž vystudovaní architekti, takže máte jistotu, že vám nespadne na hlavu.

 

Materiál seženete na ulici, nebo jak už bylo řečeno, nakoupíte třeba v Hornbachu, odkud si ho odvezete autem. Berou i platební karty. Potřebujete pár palet, kari sítě (kdyby je neměli v Hornbachu, prostě je někde vyrvěte z betonu), alobal, pár hadrů a igelit. Paletami utvoříte podlahu, z mříží uděláte střešní kontrukci a celé to překryjete kartony, látkami a igelitem. Od země vám bude asi zima, ale střecha vám vydrží den, a když nebude nic padat, až tři dny.

 

Postavit svůj vlastní přístřešek pro vás jistě nebude problém, podobné bunkry si staví pětileté děti, když si odpoledne hrajou venku. Kupodivu k tomu ani nemusely studovat architekturu. Mimochodem, svoje kukaně z mříží, do kterých se vejdete jen naležato, si stavte pouze pod mostem, ať nepřekážíte.

 

Pokud byste si přáli více vytuněnou verzi, ještě je možné pod palety zakopat trubku, do které půjde teplo z venkovního ohniště. Dost možná ve spánku shoříte, ale alespoň si nemusíte platit kremaci, v dnešní době je to drahá sranda. A běda vám, jestli se na takový skvělý nápad vykašlete, jako jste se na něj vykašlali už v únoru, když Ting prezentoval první návrh přístřešku na internetu. Tehdy jste si ho sami nedohledali a dál nocujete, kde vás napadne.