Petr Tluchoř

Petr Tluchoř Zdroj: Petr Topič / iDNES / Profimedia.cz

TluTlu 2012: za pravicové hodnoty ODS!

Na konci každých voleb bývá nejsmutnější, že jsme nuceni ještě několik dlouhých týdnů či měsíců sledovat plakáty se zhusta nesympatickými tvářemi politiků a jejich leckdy obskurními sliby.

Naštěstí i tato stinná stránka jakýchkoli voleb občas přináší zábavné momenty. V Praze 4 jsou například dodnes k vidění billboardy herce Tomáše Töpfera, který prohrál boj o obhajobu křesla v Senátu. „Druhé kolo rozhoduje! Děkuji,“ hlásá Töpfer z plakátu vylepeného před rozhodujícím střetem. Není zač!

 

Trvalo to sice pět let, ale ti dva by k sobě konečně opět mohli najít cestu. Když v roce 2007 bojoval premiér Mirek Topolánek za svůj tzv. reformní balík a trio kverulantů z řad ODS se mu ho snažilo shodit s poukazem boje „za program ODS“, patřil tehdejší šéf poslanců Petr Tluchoř k největším úderníkům na Topolánkově straně. Kruh se tedy uzavírá. Vzhledem k tomu, že jak dva z tehdejších (Tlustý, Schwippel), tak trio nynějších kverulantů (Tluchoř, Šnajdr, Fuksa) pochází ze Středočeského kraje, mohli by se po letech třeba potkat u Kolína a začít za „pravicové hodnoty ODS“ konečně bojovat společně. Název TluTlu 2012 se pro takovou formaci přímo nabízí.

 

„Chlapi, Janoušek může bejt nemocnej třeba do Vánoc! Vám je to jedno – aby Janoušek třeba chcípnul, když nebude mít na doktora. Hergot, když neumíte pomoci Janouškovi, tak jak mám vědět, že pomůžete mně? Dneska Janoušek a zejtra deset jinejch!“ Jakkoli se to zdá neuvěřitelné, nepocházejí zmíněné věty z rokování vlivných občanských demokratů, nýbrž z historického seriálu Zlá krev, který v těchto dnech reprízuje Česká televize.

 

Před branami vily opravdového Romana Janouška viděli „všímaví sousedé“ v posledních dnech parkovat spoustu zajímavých aut. Nejen ta s poznávacími značkami psanými na pražský magistrát. Ale třeba i to, do jehož kufru si šel podle dokumentace bulváru Petr Tluchoř pro svazek pětitisícovek při oslavě lednových narozenin Ivana Langra v baru Mazanej Králíček.

 

Velice mazaní jsou i komunisté. Hned po krajských volbách sice vystřelili, že pošlou do boje o Hrad vlastního kandidáta Remka, poté si to však rozmysleli. Přece jen je lepší držet socialisty v šachu ve stylu: záleží, jak se k nám budete chovat. Pokud ošklivě, podpoříme Miloše Zemana a váš Jiří Dienstbier bude v loji. Víc, než si myslíte.