Jiří Čunek

Jiří Čunek Zdroj: Jan Karásek / MF Dnes / Profimedia.cz

Jiří Čunek: kozlík šikula ze Vsetína

Při hledání největšího „lůzra“ voleb je správné soustředit se na ODS, nikoli však na Petra Nečase. Šéf centrální volební kampaně Pavel Drobil opravdu neprožívá nejúspěšnější dny. Když zhruba před rokem post přijímal, hrál vabank. Jeho kauza z ministerstva životního prostředí běžela a Drobil byl v ODS na odpis. Stal se tedy nejloajálnějším Nečasovým spojencem s výhledem, že kdyby to náhodou vyšlo, tak …

 

Mezitím ale kauza skončila v jeho prospěch, a tak se volby staly pro Drobila dokonalou pastí. Představte si, jak mu asi muselo být při telefonátu s nenáviděnými Jiřím Pospíšilem a jeho vodičem Romanem Jurečkem, když jim musel gratulovat k vítězství v Plzeňském kraji. Možná jen o trochu líp, než když si připsal svůj nejvýraznější volební úspěch - zvolení svého osudového udavače Libora Michálka do Senátu. Teď už Drobilovi opravdu nezbývá než se držet vypečeného předvolebního sloganu "jeho" moravskoslezské ODS o "pozitivní náladě".


Prý se věnuje advokacii a do ODS nezasahuje. I tak je Ivan Langer nadále pokládán za jednoho z nejvlivnějších hybatelů dění ve straně. V posledních měsících se o něm mluvilo coby o spojenci Petra Nečase. V Olomouckém kraji ale ODS vedená Langrovou exsekretářkou prohrála a v kraji povládne ČSSD s komunisty. Šéf olomoucké ODS, Robert Knobloch, byl jedním z prvních, kdo tvrdě kritizoval vládu. Pro Nečase o důvod víc být ve střehu. Mít či nemít Langra po boku je v ODS setsakramentský rozdíl!

 

Znovuzvolení bere jako „osobní satisfakci“, ale okázale dává najevo, že mu je to vlastně tak nějak fuk. A tak prý Jiří Čunek průběh voleb do Senátu ani nesledoval. „Pracuji na zahradě. Teď mám hlavní úkol dodělat záhon, zasel jsem a teď to musíme válcovat,“ tvrdil při sčítání hlasů v prvním kole. Druhé kolo? „Právě jsem skončil hodnocení klobás v Ratibořici.“ A co že bude po zvolení do Senátu Čunkova priorita? „Teď jsem slíbil manželce, že konečně zasadím jabloně doma na zahradě.“ Kozlík Šikula z Receptáře, pokud ještě existuje, musí mít radost.

 

Konečně! Po internetu začala kolovat fotografie pýřícího se Václava Klause v objetí s přírodním úkazem a hvězdou bulváru těchto dní Ornellou Štikovou. Už to tedy začalo! Jak avizuje Klausův vicekancléř Petr Hájek, blíží se apokalypsa a brzy se jistě zjeví Antikrist. Haleluja!