Turci protestující v Ankaře proti dalším bojům a útokům.

Turci protestující v Ankaře proti dalším bojům a útokům. Zdroj: Profimedia.cz

Proč je na Židy pořád jiný metr?

Syrská Assadova armáda zasáhla několika dělostřeleckými granáty území Turecka a zabila pět lidí, z toho tři děti. Svět považuje vojenskou odpověď Turků za oprávněnou. Proč je na Izrael jiný metr?

 

Syrský diktátor vyvolává konflikt v Libanonu, a snaží se i v Turecku. Syrské granáty zasáhly tureckou vesnici a zabily pět civilistů. Ankara - podle mého soudu právem, v sebeobraně - začala bombardovat vojenské objekty syrské armády a zabila na oplátku několik Assadových vojáků.

 

Země NATO po syrském útoku vyjádřily Ankaře solidaritu. Její násilná odpověď je obecně považována za oprávněnou a neprotestují proti ní žádní aktivisté. Od 18. do 23. června letošního roku, při posledním vyhrocení napětí v pásmu Gazy, na území Izraele dopadlo 155 raket a granátů, které zranily pět Izraelců.

 

Veškeré vojenské akce Izraele proti teroristům a islamistům ať už z pásma, nebo z Libanonu, jsou humanisty chápány jako projev židovské agrese proti nevinným Palestincům. Mezinárodní podporu Izrael má pouze od USA, Evropa se kroutí a slizí, pokud rovnou nehájí Hizballáh.

 

Proti vojenským akcím Izraele za násilné útoky na jeho území bojují po celé planetě stovky nevládních organizací a desetitisíce aktivistů plodí petice odsuzující židovskou genocidu nevinných teroristů z Hammásu a Hisballáhu.

 

Proč je sakra ještě po šedesáti letech od holocaustu pořád na Židy jiný metr?