Spongebob

Spongebob Zdroj: Profimedia.cz

Průvod homosexuálů Prague Pride objektivem Jana Šibíka
Průvod homosexuálů Prague Pride objektivem Jana Šibíka
Průvod homosexuálů Prague Pride objektivem Jana Šibíka
Průvod homosexuálů Prague Pride objektivem Jana Šibíka
Průvod homosexuálů Prague Pride objektivem Jana Šibíka
11
Fotogalerie

Děti ohrožuje hranatá žlutá homosexuální mořská houba

Ukrajinská komise pro dohled nad veřejnou morálkou se zaměřila na známé animované seriály a má plno práce. Simpsonovi, Teletubbies a Pokémoni mohou prý ohrozit dětskou psychiku.

 

Jakmile se nějaká komise ujme veřejné morálky, máme se na co těšit. Většinou je to tak, že se někdo obává o mravní zkázu těch druhých a to z pozice lidí, co se domnívají, že mají nějaké vyšší vědomí a pevnější morálku. Oné podivné ukrajinské komisi se ale můžeme jen smát, ale smích nás přejde, když se podíváme na to, co se děje u nás. Ale nejdříve pohlédněme na východ.

 

Na Ukrajině mají web s lákavým názvem Rodina pod ochranou Bohorodičky. Ověřil jsem si to. Skutečně existuje a brožurku "Мультфільми. Загроза для наших дітей" o zkázonosných filmech si tam můžete přečíst. Třeba zde, pokud tedy umíte ukrajinsky.

 

Tam se píše: „Po prozkoumání animovaných seriálů se ukázalo, že jsou to speciální projekty mající za cíl rozbíjení tradičního rodinného modelu a propagaci narkomanie. Kdo by pochyboval o tom, že Spongebob je homosexuál,“ píše se v brožuře na ukrajinském webu. Spongebob je taková hranatá žlutá mořská houba ze seriálu Spongebob v kalhotách. Od pohledu je jasné, že homosexuál vypadá jako hranatá žlutá mořská houba. Znáte nějakého gaye, který vypadá jinak? Znal jsem taky nějaké lesbické holky, sice nevypadaly jako hranatá žlutá mořská houba, ale třeba to byly jen takové mimikry.

 

K dalším viníkům patří Simpsonovi, Pokémoni, Shrek a Teletubbies.

 

Když jde o morálku, nemá fantazie moralistů mezí. Už před šesti lety se objevila zpráva, že společnost Turner Broadcasting prošetří více než 1500 klasických animovaných seriálů společnosti Hanna-Barbera. Pryč půjdou scény, kde se kouří, nebo kouření naznačuje. „Projdeme celý náš katalog," konstatovala mluvčí společnosti pro Evropu. Děláme to dobrovolně s vědomím toho, že seriály vznikaly před více jak padesáti lety a dnes je jiná doba. Našimi diváky jsou děti a my se nechceme chovat nezodpovědně.“

 

To není jen západní úchylka, mělo to postihnout i nové díly seriálu Jen počkej, zajíci. Třeba se dočkáme i toho, že z Pirátů z Karibiku vynechají někde cenzoři pirátství a rum, protože to jsou negativní společenské jevy. Zato zůstanou hezké přírodní záběry.

 

Podívejte se fotografie ze sobotního průvodu homosexuálů Prague Pride od Jana Šibíka:

 

 

Ale abychom nezůstali jen u dalekého Západu a nedalekého Východu, doma se také bojíme nákazy, zatím naštěstí jen v menší míře. Jsou třeba lidé, kteří se domnívají, že jak někdo uvidí homosexuála v akci, svede ho to k stejné orientaci. Tak třeba známý tradicionalistický aktivista Michal Semín, který vedl v době konání festivalu Prague Pride ultrakatolikou protiakci, konstatoval: „Oni by si rádi ty homosexuály v rodinách vyráběli tím, že propagují tento životní styl a znejisťují orientaci mladých chlapců a děvčat.

 

Je to pořád kolem dokola. Už se o tom mluvilo, když se schvaloval zákon o registrovaném partnerství. Někteří lidé si myslí, že homosexualita je zřejmě tak přitažlivá, že jak někdo dostane nabídku, změní svou orientaci.

 

Osobně neznám nikoho, komu by se líbily holky a jakmile by zhlédl festival nebo zabloudil do klubu, začali by se mu líbit kluci. Kdybych byl zlomyslný, řekl bych, že podle sebe soudím tebe. Občas taky vidím kluka, který mi přijde hezký. Jenomže vypadá většinou jako holka. To by byla trochu zbytečná oklika. Taky jsou životní chvíle, kdy mě napadne, že bych si zapálil, jenomže jsem nekuřák a kvůli tomu nezačnu.

 

Dětskou psychiku a rodinný život ohrožuje mnoho věcí. Začít u animovaných seriálů nebude střelba na ten správný cíl. Pokud je někde škůdce pro morálku, nebude to společnost Hanna-Barbera nebo vedení Prague Pride, ale sídlí v každém nás, někde v našem mozku. S tím si ale žádná komise neporadí.

 

Autor je redaktorem MF DNES.