Tři muži bátoriády

Tři muži bátoriády Zdroj: Reflex.cz

Top 3 muži bátoriády: Dobeš, Bárta a premiér Nečas

Nic se nevyrovná stupiditě politiků, když zkoušejí zamáznout nějakou katastrofu – třeba Ladislava Bátoru. Zde jsou pomyslné stupně vítězů bátoriády.

Suverénní vítěz: Josef Dobeš. Ministr školství za VV kryje Bátoru, čímž nemyslím nic sexuálního, logicky tak udatně, že by si sám měl udělat jeden ze svých slavných psychotestů. Hradního nešťastníka, jenž mu navíc šéfuje personálie, se totiž zkusil zbavit tím, že se za něj omluvil. Načež dodal, že na úřadě potřebuje jeho profesionální služby. Sakra, jde z toho hlava trochu kolem: potřebuje-li služby někoho, za jehož služby se musí omlouvat…. A proč se vlastně omlouvá, když o jeho omluvu nikdo nestojí?

 

Druhé místo o prsa: Vít Bárta, šéf VV i Dobeše. „Vítka“ jsem viděl po dlouhé době ve čtvrtečních Událostech, komentářích na ČT a musím přiznat, že mi udělal velkou radost! Člověk, který má ve straně celou bátoriádu na svědomí, v přímém přenosu zcela vážně prohlásil, že Bátora je nyní pracovně-právní problém: poté, co VV někdejšího kandidáta národní strany s divnými názory zhruba na všechno do vysoké státní funkce posadily, prý není možné jej propustit. Díky, Vítku!

 

Třetí medailista: premiér Petr Nečas. Chudák šéf ODS a vlády, jenž tak nenávidí být šéfem čehokoli! Ještě než Hrad posadil Bátoru na školství, což tehdy přiznal i Dobeš, nechal se premiér slyšet, že nějaký nácek do státní správy nepatří. A jak vidíme – patří! Nyní, když bátoriáda přerůstá v letošní vládní krizi č. 57, promluvil premiér znovu: „Očekávám, a jsem překvapen, že se tak ještě nestalo, jasnou, zřetelnou a veřejnou omluvu a jasné distancování se od tohoto chování pana Bátory,“ řekl. A šel si chystat další vyjádření.