Delegace ANO vyrazila za Petrem Pavlem kvůli důchodové reformě (5.3.2024)

Delegace ANO vyrazila za Petrem Pavlem kvůli důchodové reformě (5.3.2024) Zdroj: Facebook - K. Havlíček

Jana Bendová: Karel Havlíček žárlí na Fialovu vládu. Zaorálek něco ví na prezidenta Pavla

Václav Klaus si usilovně bourá vlastní pomník, i mnohý příznivec z dávných devadesátek tvrdě kritizuje jeho postoje k ruské agresi (což VK považuje za směšné, nedůstojné a hloupé). Ale i tak bylo snižování Klausových zásluh z úst pirátského ministra Lipavského přinejmenším školácky nepřesné.  

Kampaň i kampáááááň před evropskými volbami nabírá grády a o silná (i silácká) vyjádření politiků není nouze. Lubomír Zaorálek se činí obzvlášť a na prezidenta něco prozradil. Viktor Orbán zavelel dokonce k útoku na Brusel, přitom může použít jednodušší způsob, jak ochránit ryzost „maďarského cítění“.  A je morálka podmínkou k vykonávání profese politika? Lidovec Jiří Čunek má jasno.

Pokračování 2 / 7

Klaus a Lipavský

Václav Klaus, exprezident České republikyNguyen Phuong Thao

Netřeba mít současného Václava Klause v oblibě, naopak, ale že se zapsal do historie jen podpisem „přihlášky Česka do EU, jinak nic jiného nedokázal“, jak pravil Pirát Jan Lipavský, je pitomina. Pravda, pan ministr si v polistopadové éře ještě hrál s autíčky. Neznalost historie ale neomlouvá.

Pokračování 3 / 7

Nač kašle Svoboda

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS)ČTK / Kamaryt Michal

Primátor Bohuslav Svoboda dostal černý kašel, chodil mezi lidi. On se brání, že v té době už byl po léčbě antibiotiky. Po aférce nám zůstává taková infekční hříčka: někdo kašle na svobodu, na koho kašlal ­Svoboda?

Pokračování 4 / 7

Havlíček žárlí

Sněm ANO: Karel Havlíček (10.2.2024)Blesk:Michal Protivansky/CNC

Žádný megaúspěch. Tak ocenil Karel Havlíček mezinárodně úspěšnou iniciativu českého prezidenta a Fialovy vlády k zajištění munice pro Ukrajinu z třetích zemí. Podí­vejme, on ten Havlíček prachobyčejně žárlí!

Pokračování 5 / 7

Zaorálek něco ví

Lubomír Zaorálek (SOCDEM) v červnu 2023Foto Blesk - Michal Protivanský

Podle Lubomíra Zaorálka si prezidenta Pavla zvolili oligarchové, o jejich úmyslu se dozvěděl dávno před tím, než generál kandidoval. A považuje za nebezpečné, když si v demokracii mohou zámožní někoho vyhlédnout a udělat hlavou státu. Oligarchům gratulujeme, že jim na špek skočilo 3,36 miliónu voličů, a panu Zaorálkovi přejeme v eurovolbách podobný sukces.

Pokračování 6 / 7

Politika bez morálky

Jiří ČunekNguyen Phuong Thao / Reflex

Bez morálky se politika dělat nedá, konstatoval Jiří Čunek. Bohužel, tradičně lidovecky se sekl. Dělat se dá a velice úspěšně. Rozhlédněte se…

Pokračování 7 / 7

Proč hned vzpoura?

Projev maďarského premiéra Viktora Orbána (15.3.2024)ČTK / AP / Szilard Koszticsak

Viktor Orbán u příležitosti státního svátku protihabsburské revoluce z roku 1848 vyzval ke vzpouře proti Bruselu, který se podle něj snaží zatáhnout Maďarsko do války a vnutit mu své představy odporující maďarskému cítění. A nebylo by jednodušší jen použít dveře?