Andrej Babiš, hnůj před Strakovou akademií

Andrej Babiš, hnůj před Strakovou akademií Zdroj: Blesk / Michal Protivanský, Jiří Koťátko

Jana Bendová: Dva tipy pro Fialu - ideální velvyslanec na Slovensku je Babiš a co příště s hnojem u vlády

Andrej Babiš zase zlobil, sbíral kompro na ministra Lipavského. Žádné překvapení. Máme tip pro Fialovu vládu – nabídnout mu velvyslanecký post v Bratislavě. Zlepšení t.č. pošramocených vztahů s jeho otčinou mu leží na srdci, má tam fabričku, zemědělské zájmy, přímo u premiéra Fica i očko za nedávnou podporu před volbami… zkrátka, zkuste najít u nás lepšího!

Průšvihář a exhejtman Michal Hašek zkouší proniknout zpět do vrcholné politiky (děsně ho baví) v barvách pana Rajchla, zkouší i zdejší úředníky. Na vnitru asi také lepšího nenašli. Vysypaný hnůj před Strakovkou se stal populárním tématem diskusí, příště by se kabinet ovšem neměl nechat zaskočit a nevýhodu by měl proměnit ve výhodu. A papež František se zase jednou uřekl: poté, co kdysi vyslovil pochopení pro Kreml (Putina k válce prý možná přimělo „štěkání NATO“ u ruských dveří), teď napadeným Ukrajincům doporučil vyvěsit bílý prapor. Následné ujištění jeho týmu, že to byl apel na mírová jednání nikoli výzva ke kapitulaci, krvácející Ukrajince nijak neutěšilo. Spíš naopak. A nejen je.     

Pokračování 2 / 7

Michal Hašek forever

Michal HašekCNC, KAREL KOPÁČ / Paparazzi

Sběratel kauz a proslulý lhář Michal Hašek je zpět na vnitru coby zkušební komisař úředníků. Jihomoravský činovník Rajchlova PRO prý ale při výuce a zkoušení úředníků politiku neřeší. To se nám ulevilo. Jestli i zkoušeným úředníkům, těžko říci.

Pokračování 3 / 7

Pohnojené vztahy

Protest zemědělců v Praze. (7. 3. 2024)Blesk:Jiri Kotatko

Spolek Hlas zvířat podal trestní oznámení na zemědělce za hnůj před Úřadem vlády mj. kvůli tomu, že mohl obsahovat nebezpečné látky. Z toho asi nic nebude, ale vláda prošvihla příležitost pro skvělý happening – hnůj naložit, vysypat před sídlo Agrární komory s transparentem „Rozumíme. Vaše vláda“.

Pokračování 4 / 7

Babiš velvyslancem

Maďarský premiér Viktor Orbán po summitu V4 navštívil šéfa ANO Andreje Babiše (27.2.2024)reprofoto Facebook Andrej Babiš

Přerušením konzultací s Ficovou vládou ničí Fialova vláda dle Andreje Babiše česko-slovenské vztahy. Máme tip: jmenovat Babiše velvyslancem v Bratislavě. Byl by na domácí půdě, adoptivní vlasti by jistě pomáhal, přítel Orbán za rohem… Což?

Pokračování 5 / 7

Zásadový jako lidovec

Jednání vlády 17. 1. 2024: Vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian JurečkaÚřad vlády ČR

Vládě leží ve sněmovně zpřísnění lustračního zákona, aby i ministři a premiéři museli mít čistý štít. Lidovci sklízejí na sítích posměch, že v Sobotkově kabinetu pomáhali lustrace změkčit, aby Babiš mohl vládnout, teď ve Fialově kabinetu naopak zpřísnit, aby vládnout nemohl. A co?! Na obrtlíku se točí kdejaká strana, jen lidovci zásadně trvají na své pověsti.

Pokračování 6 / 7

Trumpovy lásky

Donald Trump se chce stát znovu americkým prezidentemProfimedia

Nikdo není lepší, chytřejší a lepší vůdce, pochválil Viktora Orbána Donald Trump. O severokorejském diktátoru Kim Čong-unovi zase kdysi řekl, že je skvělý vůdce a zamilovali se jeden do druhého. Tak to má ­Orbán na stupnici lásky ještě co dohánět.

Pokračování 7 / 7

Papež a vzdoropapež

 Papež při silvestrovské pobožnosti vyzval k vděčnosti a naději (31. 12. 2023)Reuters

Ukrajina by měla mít odvahu vyvěsit bílou vlajku, usoudil papež František. Hm, kdy že to měli katolíci naposledy vzdoropapeže?