Hayato Okamura, Josef Středula

Hayato Okamura, Josef Středula Zdroj: Blesk / Jaroslav Šimáček, Jiří Koťátko

Jana Bendová: Kdo se bojí bratra Okamury. Středula neplatil a zaplatil. A Unii si rozvracet nedáme!

Bratři Okamurové, Hayato, Tomio a Osamu, nejsou třemi mušketýry, přinejmenším v politice u nich ono klasické „jeden za všechny, všichni za jednoho“ neplatí. Nejstarší Hayato bojuje za bratry a sestry lidovce, nejmladší Osamu za Zelené a Tomio za sebe, pardon za svou SPD. Josef Středula tak trochu kuriózně přišel o post šéfa nejsilnějších odborů, prý je lajdák, jak situaci sám roztomile oficiálně vysvětlil. Nezadařilo se mu v prezidentské volbě, uvidíme, zda se mu podaří aspoň návrat do čela ČMKOS, což by chtěl.

Zemanův kancléř Vratislav Mynář se snad na Hrad už nevrátí, zůstal tam po něm další pomníček. To na Slovensku se Robert Fico vrátil a je z toho pěkná mela. Ztratil totiž zásadní věcičku potřebnou pro politika západní civilizace. A pokud se vrátí k premiérování i Andrej Babiš, byli jsme předem varováni, že oligarchové si Evropskou unii rozvracet nedají!

Pokračování 2 / 7

Lajdák Středula

Josef StředulaBlesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC

Josef Středula skončil jako šéf ČMKOS. Oficiálně kvůli tomu, že ho mateřské odbory vyloučily kvůli neplacení povinných příspěvků. Chápeme, jako odborář je zvyklý spíš peníze ždímat než dávat.

Pokračování 3 / 7

EU si nenecháme rozvracet

Sněmovna projednávala migrační pakt: Andrej Babiš (ANO) (28.2.2024)Blesk:Renata Matějková

Andrej Babiš doufá, že Ukrajina nikdy nebude v EU, protože „největšími vlastníky půdy jsou tam oligarchové a různé zahraniční zájmy“. ANO, my oligarchové a velcí vlastníci půdy si nenecháme Unii rozvracet!

Pokračování 4 / 7

Okno Zemanova Hradu

Vratislav MynářFoto Aha! – J. Poláček, J. Koťátko, Profimedia

Nová hradní administrativa řeší další problém po kancléři Mynářovi, ze stovek tehdy opravených historických oken jich prý spousta má závady, odpadávají kličky a místo jednoho pantu, jak píše Seznam Zprávy, byla i tužka. Co dodat? Okno do srdce oko, jaký prezident, takový kancléř, jaký kancléř, takový Hrad.

Pokračování 5 / 7

Okamurové vpřed

Volby 2021: Hayato Okamura ve volebním štábu Pirátů a Starostů (9. 10. 2021)Blesk:Michal Protivansky/CNC

Lidovec Hayato Okamura byl vytěsněn z kandidátky do Europarlamentu kvůli obavě ODS a TOP 09, že by díky preferenčním hlasům přeskákal v pracně poskládaném SPOLU-týmu kolegy z nižších příček. Okamurovi by zřejmě bylo příjemnější potkávat se v Europarlamentu s bráchou Osamou, který tam kandiduje za Zelené, než ve sněmovně s bráchou Tomiem.

Pokračování 6 / 7

Aktivisti zfotrovateli?

Veřejný pochod s požadavkem snížit rychlost v Praze na 30 km/h a upozornit na klimaticky kolaps uspořádalo hnutí Poslední generace.Poslední generace

Poslední generace končí s pochody a blokováním pražské dopravy za plošné snížení rychlosti na třicítku. Buď čačtí aktivisté zfotrovatěli, nebo je na ucpaných pražských vozovkách třicítka už běžnou rychlostí i bez nich.

Pokračování 7 / 7

Fico ztratil kompas

Premiéři zemí V4 dorazili na jednání do Prahy (27.2.2024)ČTK / Deml Ondřej

Britský velvyslanec na Slovensku ostře zkritizoval postoj Bratislavy k ruské válce proti Ukrajině, zejména vyjádření Roberta Fica, že Západ nepodporuje mír. Když on chudák Fico ztratil kompas: netuší, zda Slovensko leží na východě západu, nebo na západě východu.