Petr Fiala (ODS) a Andrej Babiš (ANO)

Petr Fiala (ODS) a Andrej Babiš (ANO) Zdroj: Reprofoto TV Nova

Jana Bendová: Co mají společného Fiala a Babiš. Jurečka vsadil do banku svůj post

Tomáš Macura, někdejší populární ostravský primátor, býval proslulým vnitřním kritikem mateřského ANO. Opustil ho a má prý výčitky, že sloužil hnutí, které je dnes ohrožením demokracie. Stalo se mu zkrátka to, co mnohým, kteří z rozjetého Babišova vlaku vyskočili před ním (Krnáčová, Telička, Pilný, Zlatuška, Vokřál …) Těch holek a kluků z plakátů je už tolik, že by mohli založit nové, jiné, lepší hnutí.

Předseda lidovců Marian Jurečka zveřejnil podmínky, za nichž opustí na podzim svůj kymácející se post a už o něj nebude usilovat. Alena Schillerová si zase neodpustila další šťouch do Markéty Pekarové Adamové a dál to mezi nimi jiskří. A brněnská pirátka bude na plný úvazek podporovat i usmiřovat menšiny v Brně (třeba Romy a Ukrajince), což je jistě náročné a záslužné, proto nezávidíme. Leč za sto tisíc měsíčně drobátko nákladné.       

Pokračování 2 / 7

Manželka i milenka

Michal Krapinec, České dráhyE15 Michael Tomeš

Chceme se stát z manželky zase i milenkou, aby s námi lidé jezdili rádi, říká o Českých drahách jejich šéf Michal Krapinec. My manželky jsme si to dlouze přebíraly a nakonec pana ředitele zachránilo ono „i“ mezi manželkou a milenkou.

Pokračování 3 / 7

Antibabiš a Antifiala

Petr Fiala a Andrej Babiš se utkali v Partii na CNN Prima News (4.6.2023)Reprofoto CNN Prima News

Andrej Babiš chystá grilování Petra Fialy kvůli miliónu v záložně. „Nemá žádná témata,“ vzkázal premiér. Kampáááň, opozice nemá jiné téma než Antibabiš, pardon, opozice nemá jiné téma než Antifiala, teď už je to přece obráceně.

Pokračování 4 / 7

Jen takové kočkování

Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alecha Schillerová u Ústavního soudu. (24.1.2024)ČTK / Uhlíř Patrik

Markéta Pekarová Adamová má podle Aleny Schillerové na svou funkci málo odžito, je na ni moc mladá. A paní Schillerová byla na někdejší funkci ministryně financí… co? Nechme raději ty přívlastky být.

Pokračování 5 / 7

Inovace pirátského hesla

Celostátní fórum Pirátské strany (13. ledna 2024)Zbyněk Pecák

Opoziční brněnská zastupitelka Monika Lukášová Spilková z Pirátů bude jako nová předsedkyně výboru pro národnostní menšiny nově pracovat na plný úvazek, dle zákona za téměř sto tisíc. Ten úvazek za sto táců se mnohým nelíbí, prý trafika. Johohó, platíte daně, pusťte nás na ně!

Pokračování 6 / 7

V průhonické sluji

Exprimátor Ostravy Tomáš MacuraReprofoto ČT

„ANO je skutečně ohrožením demokracie minimálně v tom, že jednoznačně není demokraticky řízeným hnutím. Cokoliv si Babiš vymyslí, tak jeho názor převezmou všichni členové hnutí. To je nebezpečné,“ svěřil se někdejší člen ANO, exprimátor Ostravy Tomáš Macura. Zvláštní, co ti bývalí anoisté najednou vidí, když průhonickou sluj opustí.

Pokračování 7 / 7

Kecal a Jurečka

Tisková konference po jednání celostátní konference KDU-ČSL. (26.1.2023)Blesk:Jakub Poláček

Marian Jurečka nebude obhajovat post šéfa lidovců, nepřinese-li jeho předsedování ve volbách dva europoslance, aspoň jednoho hejtmana a nějakého toho senátora. … a dvě krávy má a hezké telátko, hus, kachen dost a ňáké selátko, kus pole má a novou almaru, no to by bylo něco, no to by bylo něco ku zdaru!