Superman Fiala tahá z bryndy svoje ministry

Superman Fiala tahá z bryndy svoje ministry Zdroj: Petr Vagner

Jana Bendová: Premiér Fiala je nejspíš superman. A exprezident Zeman chystá vánoční návrat

Premiér Petr Fiala vypadá na první pohled jako tichá voda, podobně jako nenápadný novinář Clark Kent, který se mění na supermana v modrém overalu s červeným eskem na hrudi… to, když vesmír, svět a kolegové potřebují pomoci. A ministři financí Stanjura a zdravotnictví Válek pomoc opravdu potřebovali. Sám premiér by ovšem potřeboval také občas pomoci, třeba když lidovci začnou pojímat koaliční vztahy ve svém tradičním stylu (pamatujete na přezdívku Josefa Luxe blahé paměti „had na tři“?).

Samozřejmě je třeba ocenit, že pětikoalici tvoří demokratické strany, v nichž se nepěstuje bezmezná oddanost šéfovi jako v Babišově agrofertí politické divizi, Karel Havlíček to dobře ví. Máme však advent, buďme laskaví a milí – Miloš Zeman hlásí návrat a my mu přejme totéž.    

Pokračování 2 / 7

Ježíšek a Zeman

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana. (26.12.2022)reprofoto Twitter Jiřího Ovčáčka

Miloš Zeman hlásí vánoční návrat, své tradiční poselství na Štěpána pronese i letos a má být odvysíláno na jeho facebookové stránce. Ježíšku, prosimtěnéééé, my jsme přece byli letos hodní!

Pokračování 3 / 7

Fiala Superman

Český premiér Petr Fiala na klimatické konferenci v Dubaji.ČTK/AP/Peter Dejong

Premiér Fiala stihl v krátkém čase ochránit kolegu Stanjuru, aby se nepopral s urážejícím Babišem, vytáhl z louže i kolegu Válka při jednání s lékaři. Jestli se pod maskou nekomunikativního profesora neskrývá náhodou superman.

Pokračování 4 / 7

Věrný jako lidovec

Tisková konference SPOLU k evropským volbám (27.10.2023)Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

V koalici došlo k roztržce, lidovci podpořili s SPD návrh ANO na zavedení provozní energetické podpory pro výrobny elektřiny využívající bioplyn. Jak lidovci uslyší o nějaké podpoře, začne to v nich bublat, kypět a prostě se neudrží. A v každé vládě musejí počítat s tím, že lidovec jednotkou věrnosti zrovna není.

Pokračování 5 / 7

(Ne)socialista Havlíček

Místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO) v pořadu Otázky Václava Moravce, (10.09.2023).

Jste socialistickou vládou, hřímal při jednání o rozpočtu předseda stínové vlády ANO Karel Havlíček. A jemu věřte, on moc dobře víc, co taková socialistická vláda obnáší, v jedné dělal dvojministra.

Pokračování 6 / 7

Česko dle odborů

Protest odborářů na Václaváku v říjnu 2022Foto Blesk - Karel Kopáč

Odborářům se podle slov jejich šéfa Středuly nelíbí vývoj Česka za současné vlády a jsou připraveni v protestních akcích pokračovat. Upřímně, vývoj Česka, který by se líbil odborům, by zase přiměl stávkovat mě.

Pokračování 7 / 7

Čisté a špinavé peníze

Svatba Petra Macinky: Václav Klaus (25.6.2023)Blesk:Martin Přibyl

Dva hlavní obvinění v případu korupce při rozdělování dopravních zakázek na Olomoucku posílali ODS štědré finanční dary, ta je ale nehodlá vracet, byly prý přijaty transparentně. Jistěže, už otec zakladatel Klaus říkal, že neumí špinavé peníze rozlišit od čistých.