Andrej Babis, Petr Pavel, Tomio Okamura

Andrej Babis, Petr Pavel, Tomio Okamura Zdroj: ČTK, Blesk / Tonda Tran

Jana Bendová: Prezident Pavel podepsal Fialovi balíček a schytal to. Co kdyby odmítl? Kdo se bojí Kalouska

Prezident Petr Pavel podepsal vládní ozdravný balíček. Odboráři si zastávkovali, avantgardní ústečtí piráti stávku proti své vládě podpořili, občané zamrmlali a ekonomové si oddechli. A co exministryně Schillerová, přezdívaná nehezky Dlužena? Bude si muset na chvilku odskočit od sociálních sítí a jít si na balíček postěžovat k ústavnímu soudu. Alespoň to po schůzce u prezidenta za ANO říkala.

Také Tomio Okamura, který úplně nejvíc ve sněmovně rozumí cestovnímu ruchu, si možná odskočí, ale dál na východ. Až na Ukrajinu, kam se podle něj jezdí na dovolenou (rozuměj: ono to tam s válkou a zabíjením nebude tak horké, že). Sáňky mu kluci v zákopech jistě rádi půjčí. A co se týče dvou politických rivalů Kalouska a Babiše? Vše při dobrém starém – ten první je pořád jednička a druhého pořád nějaká policie vyšetřuje.  

Pokračování 2 / 7

ROZPŮLENÝ PETR PAVEL

Petr Pavel se připravuje na předávání státních vyznamenání. (27. 10. 2023)Petr Pavel se připravuje na předávání státních vyznamenání. (27. 10. 2023) | Facebook Petra Pavla

Prezident podepsal konsolidační balíček a slízl to. Kdyby konsolidační balíček nepodepsal, také by to slízl. Jen od těch „druhých“. Prezident to má blbé, slízne to vždycky.

Pokračování 3 / 7

STÁVKOVACÍ AVANTGARDA

Protestní pochod odborářů Prahou (27.11.2023)Protestní pochod odborářů Prahou (27.11.2023) | ČTK / Deml Ondřej

Piráti z Ústeckého kraje podpořili školskou stávku proti vládě, v níž sedí Piráti. A pokud se tohle avantgardní stávkování sami proti sobě osvědčí, příští stávku podpoří i ostatní vládní strany.

Pokračování 4 / 7

OKAMURA JEDE NA DOVOLENOU

Okamuru poslalo vedení SPD na dovolenou na Ukrajinu.Okamuru poslalo vedení SPD na dovolenou na Ukrajinu. | Petr Vagner

Na Ukrajinu se jezdí na dovolenou, válka je jen na části území, pravil Tomio Okamura. Už si zabalil kufřík, sáňky, papachu, paštiku se salámem a chystá se na báječné odpočinkové vakace.

Pokračování 5 / 7

LÉKAŘI JAKO UČITELÉ

Milan KubekMilan Kubek | ČTK/Šimánek Vít

Podle Milana Kubka trvá lékařská komora s odboráři na napojení základní mzdy lékaře na průměrnou mzdu, podobně jako to mají učitelé. A ptáte-li se, jestli se „násobkáři“ smíří s nižší výplatou, pakliže ta magická průměrná mzda náhodou klesne, snadná pomoc. Vystávkují si přece její zvýšení.

Pokračování 6 / 7

KALOUSEK JE JEDNIČKA

Miroslav KalousekMiroslav Kalousek | Profimedia

Jestli bude Miroslav Kalousek kandidovat za SPOLU do Europarlamentu, toť ještě otázka. Jedni jsou z té myšlenky nadšení, jiní pochybují, další se regulérně bojí, že je v kroužkování přeskočí. Obava je to logická: ze vztyčeného Topolánkova prostředníčku víme, že Kalousek je jednička.

Pokračování 7 / 7

C’EST UNE KAMPÁÁÁÁŇ!

Andrej BabišAndrej Babiš | Foto Aha! – T. Tran, Profimedia,

Andreje Babiše ve Francii vyšetřují kvůli podezření z praní špinavých peněz a daňové trestné činnosti s přitěžujícími okolnostmi při nákupu tamní vily s pozemky, vyšetřovatelé požádali o pomoc české úřady. C’est une campaaaagne!