Polehčující slivovicová okolnost pro politiky ODS vyšetřované kvůli korupci. Hitlera čtou teroristi

Polehčující slivovicová okolnost pro politiky ODS vyšetřované kvůli korupci. Hitlera čtou teroristi Zdroj: koláž reflex.cz

Jana Bendová: Polehčující slivovicová okolnost pro politiky ODS vyšetřované kvůli korupci. Hitlera čtou teroristi

Herec Marek Adamczyk se svou taneční partnerkou vypadli z televizní soutěže StarDance a leckterého diváka to rozhořčilo, prý předvedli lepší taneční schopnosti než zůstavší pár populárního cukráře. Tak to zkrátka chodí. I devět z deseti politiků potvrzuje, že lidové hlasování dává víc na sympatie než na schopnosti.

Dnes už bývalí politici ODS jsou vyšetřovaní kvůli korupci při stavebních zakázkách, jejich moravský patriotismus v tajné mluvě je však třeba ocenit. Italové zakázali umělé maso i „masné“ názvy „nemasných“ výrobků. A protože jde o národ, který proslul skvělým jídlem a skvělými restauracemi, ty podzemní disidentské podniky s vegetariánskými bifteky či veganskými salámky určitě na sebe nenechají čekat. A heslo při ostře hlídaném vstupu do takové restaurace? Nejspíš bude také patriotické. Počkejme si.   

Pokračování 2 / 7

TYPICKÁ MORAVSKÁ SLIVOVICA

Slivovice.Slivovice. | Blesk:Jiří Nováček

Policie vyšetřuje korupci u dopravních zakázek v Olomouckém kraji, smočili se v ní i politici ODS, kteří prý používali pro úplatky kódy – dvě slivovice rovná se dvě stě tisíc. Smutné. Ale jako polehčující okolnost by jim mohli uznat alespoň to udržování moravských slivovicových tradic.

Pokračování 3 / 7

TANEC DEMOKRACIE

Eva Adamczyková ve StarDanceEva Adamczyková ve StarDance | Foto: ČT/M. Křepelka, P. Machan, M. Pátek

Taneční soutěž StarDance opustil na základě hlasování diváků herec Adamczyk s partnerkou, zatímco cukrář Maršálek s partnerkou zůstávají a lidé se na sítích rozčilují, že opět vyhrály sympatie nad schopnostmi. Jako by to při hlasování ve volbách bylo jinak!

Pokračování 4 / 7

TYPICKÝ ČESKÝ FOFR

Ilustrační fotoIlustrační foto | profimedia

Příprava staveb jednotlivých úseků dálnice D35 trvala až 27 let, zjistil NKÚ, brzdily ji neúplné doklady od státu pro stavební úřady i různá odvolávání. Typický český fofr! Než tu dálniční síť dostavíme, nebude už třeba – auta budou létat jako drony.

Pokračování 5 / 7

DIKTÁTOR A KACHNA

Schůzka amerického prezidenta Joea Biden a čínského prezidenta Si Ťin-pchinga (15.11.2023)Schůzka amerického prezidenta Joea Biden a čínského prezidenta Si Ťin-pchinga (15.11.2023) | ČTK / AP / Doug Mills

Si Ťin-pching je diktátor, zopakoval po společné schůzce americký prezident o svém čínském protějšku a Peking se namíchl. Ale jak se říká, když vidím ptáka, který chodí jako kachna, plave jako kachna a káchá jako kachna, tak je to diktátor.

Pokračování 6 / 7

UMĚLÉ MASO NA INDEXU

Hamburger z umělého masaHamburger z umělého masa | Archív

Italský parlament schválil zákon zakazující výrobu, dovoz a prodej umělého masa, z regálů musí zmizet i rostlinné výrobky pojmenované „masnými“ názvy. Tak to bude ráj pro disidentské podniky, kde se pod rouškou tmy budou servírovat jako lahůdky veganské párky či vegetariánské hamburgery. Ať žije svoboda jíst!

Pokračování 7 / 7

TERORISTÉ A MEIN KAMPF

Mein Kampf v ArabštiněMein Kampf v Arabštině | IDF

Teroristé z Hamásu pilně studují Mein Kampf, jeho arabská kopie se zvýrazněnými pasážemi a poznámkami se našla na jejich základně v Gaze. A soudě dle rozšířených politických praktik to byl nejspíš následný překlad z ruštiny.