Petr Pavel a Eva Pavlová na předávání stáních vyznamenání (28.10.2023)

Petr Pavel a Eva Pavlová na předávání stáních vyznamenání (28.10.2023) Zdroj: reprofoto Facebook Petr Pavel

Jana Bendová: První dámě Evě Pavlové a Markétě Pekarové to slušelo, kritici se na ně slétli. Firmy budou přidávat

Sociální sítě jsou hotovým vynálezem zkázy, ani Jules Verne by nevěřil, jak moc se lidé na nich dokážou posekat i kvůli šatům dvou dam. Po premiéře nového hradního páru na slavnostním večeru k 28. říjnu lze nicméně konstatovat, že paní prezidentová má skvělé módní poradce a poradci pana prezidenta přes projevy musejí ještě trošku přidat.

Výročí republiky uzavřeme připomínkou dávného premiéra, agrárníka Švehly, který při pohledu na TGM v bílých jezdeckých šatech pravil: Člověče, to je ohromná věc pro stát, když je prezident krásný!

Ano, šaty, šarm a eleganci političek a politiků rozhodně nelze podceňovat. Michal Šmarda je sociální demokrat, více než na eleganci mu samozřejmě záleží na lidech a oligarchy by bral zkrátka. S jedním sice roky vládli, ale to byla včerejší ČSSD nikoli dnešní SOCDEM. Časy se zkrátka mění. Jen nebohý Viktor Orbán si v Evropské unii připadá pořád tak nějak stísněně jako v Sovětském svazu. Vysvětlení by tu bylo.

Pokračování 2 / 7

Jak drtili oligarchu

Michal Šmarda při rozhovoru pro Blesk.Blesk:Renata Matějková

Michal Šmarda na billboardech dává do kontrastu lidskost Socdem proti sobectví koalice SPOLU, které popisuje jako „dotace pro oligarchy, vyšší daně pro lidi“. Nepochybujeme, že když socialisté s jedním oligarchou vládli, dotace mu škrtali zcela nekompromisně.

Pokračování 3 / 7

Na slavnost v zástěře

Předávání státních vyznamenání: Petr Pavel a Eva Pavlová (28.10.2023)Blesk:Jakub Poláček

Znalci módy ocenili šarm a eleganci první dámy Evy Pavlové a předsedkyně sněmovny Markéty Pekarové Adamové na slavnostním večeru k 28. říjnu. Na českém dvorečku sociálních sítí se ovšem strhla zdrcující kritika jejich údajného nevkusu, povýšeného luxusu, hvězdných móresů. Slízly by to od síťolidu víc anebo míň, kdyby dorazily v zástěře?

Pokračování 4 / 7

Orbán v SSSR

Vladimir Putin v Číně: Setkal se i s maďarským premiérem Viktorem Orbánem (17.10.2023)Reuters

Viktor Orbán přirovnal členství Maďarska v EU k více než čtyřicetileté sovětské okupaci. On se asi tak cítí. Když před fotografy pózujete s kremelským vůdcem okupujícím sousedy, když vás na pokec zve diktátor Lukašenko, nutně máte déjà vu se Sovětským svazem na věčné časy.

Pokračování 5 / 7

Rostou. Jak komu

Češi berou rekordní mzdyČTK

Po několikaměsíčních propadech reálných mezd se karty obracejí a Češi se příští rok podle Hospodářské komory dočkají výrazného růstu mezd o pět až 10 procent, který konečně překoná i inflaci. Dotyčným šťastlivcům gratulujeme, ostatním upřímnou soustrast.

Pokračování 6 / 7

Omluvme se zvířátkům

Video placeholde
Video zachycuje útok teroristů z Hamásu na izraelský hudební festival • Twitter

Neustále se mluví a píše o zvěrstvech teroristů a vojáků. Je načase s tím přestat a jednou provždy se zvířatům omluvit. „Zvěrstva“ jsou výhradně „lidstva“.

Pokračování 7 / 7

Elon Musk rozdává

Elon MuskReuters

Excentrický miliardář Elon Musk vyzval k usmíření s Ruskem, ať není třetí světová, současné linie kontroly by se prý mohly změnit v příměří nebo v trvalou hranici. Zkrátka Ukrajina by měla Rusku dát kus své země. A nač troškařit, přihodí-li i Aljašku, Putin se změní v holubici míru, to dá rozum X.