Andrej Babiš a Lojza. (14. 8. 2023)

Andrej Babiš a Lojza. (14. 8. 2023) Zdroj: Instagram Andreje Babiše

Jana Bendová: Miliardář v kampani slibuje pejsky zdarma, kde udělal chybu Babiš? Drahé jídlo si zlevníme!

Politici v demokracii to nemají snadné, musí nám voličům pořád něco slibovat, protože sliby jsou už jako droga. Nedáš ty, dá jiný. Kdyby náš neúspěšný prezidentský kandidát Babiš věděl, co slibuje tchajwanský kandidát, bůhví, kdo by dnes seděl na Hradě. Ve vládě zatím sedí pánové Fiala a Výborný, jimž obchodní řetězce slíbily, že zlevní potraviny, ovšem dle zásady „nechci slevu zadarmo“. Znovu si proto připomeňme slavné Národ sobě (to je to heslo z opony Národního divadla, které AB na dotaz školáků ne a ne vydolovat z paměti). A jsme-li u školáků, tak zatímco ti ruští se učí zacházet s Kalašnikovem, aby denacifikovali nejen Ukrajinu, ale časem třeba i nás, zdejší školáci by mohli za politiky spočítat prostou početní úlohu: plus 16 a mínus 47.  

Pokračování 2 / 7

Miliardáři a mazlíčci

Kandidát na prezidenta Terry Kou

 

Tchajwanský kandidát na prezidenta, miliardář Terry Kou, v kampani prosazuje, aby vláda na podporu porodnosti rozdávala za těhotenství pejsky a kočičky jako domácí mazlíčky. Bingo! Teď už víme, kde udělal při prezidentské kandidatuře chybu miliardář Babiš – nerozdával surikaty.

Pokračování 3 / 7

Národ sobě!

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) s premiérem Petrem Fialou (ODS)

 

Zástupci řetězců slíbili premiéru Fialovi a ministru zemědělství Výbornému, že snížení DPH o tři procentní body promítnou do snížení cen potravin. Tak to je moc hezké. My kupující si slevu tak říkajíc uhradíme sami přes nižší příjem rozpočtu. Národ sobě!

Pokračování 4 / 7

Země tmy a vraždění

Ruské děti (ilustrační foto)

 

Po přepsaných učebnicích dějepisu masáž ruských školáků pokračuje, budou se pod vedením vojáků z fronty učit pilotovat drony, zacházet s útočnou puškou Kalašnikov a s granáty. V Rusku je evidentně vše při starém čili čím dál horší.

Pokračování 5 / 7

Umírat se nechce

Zelenskyj mezi ukrajinskými vojáky v Doněckém regionu (4.9.2023)

 

Ukrajinští politici požádají spřátelené země o vydání ukrajinských mužů, kteří nenarukovali a uprchli. Docela válečný pokrok. To třeba takový Vercingetorix, který vedl Galy v osudovém boji proti Caesarovým římským okupantům, nechával neochotníkům vypichovat oči, uřezávat jim uši nebo je rovnou upalovat.

Pokračování 6 / 7

Co slíbí jiní, já...

45. sjezd ČSSD v Plzni

 

Sociální demokracie investuje do pokusu o návrat na politické výsluní přes sto miliónů, vynaloží je na volby v příštích letech. Proč ne?! Potíž je, že co voličům slíbí, to ANO zdvojnásobí. Jako by to neznali ze společné minulosti.

Pokračování 7 / 7

Zeptejte se dětí

Bývalý generální ředitel společnosti Škoda Transportation, hejtman Plzeňského kraje a člen ČSSD - Josef Bernard

 

Naše příjmy vzrostly o 16 procent, ale výdaje o 47 procent, uvedl ke stavu veřejných financí šéf rozpočtového výboru sněmovny Josef Bernard. Když se tak politici zaklínají budoucností našich dětí, „aby se za nás nestyděly“, co takhle se jich na výsledek takové početní úlohy zeptat?