Petr Fiala a Alena Schillerová spolu asi chodí na fotbal a co s tím, když chlap zmlátí dvě mámy

Petr Fiala a Alena Schillerová spolu asi chodí na fotbal a co s tím, když chlap zmlátí dvě mámy Zdroj: Petr Vagner

Jana Bendová: Fiala a Schillerová spolu asi chodí na fotbal a co s tím, když chlap zbaběle zmlátí dvě mámy

Kdy bude líp? Babiše se neptáme, ale zdravotnický ministr Válek říká, že už letos podzim. Samozřejmě, jde tu o nedostatkové léky, zejména antibiotika. A co udělá, když líp nebude? Jedna úniková varianta z věčných slibů by tu byla. Nepochybujeme, že Fialova vláda si už pročetla hodnocení Česka od ratingové agentury Fitch, které zmiňuje i konsolidační balíček, a jistě si při tom vzpomněla na apel Karla Havlíčka. Myšleno Borovského nikoli toho, který skoro nikdy nespí. A uhádnete, jakého domácího mazlíčka mívají někteří vlivní v oblibě?

Pokračování 2 / 7

Oko za oko

Ukrajinka Lilia skončila po napadení v nemocnici se zlomeninami v obličeji.

 

Když chlap zmlátí dvě Ukrajinky, které utekly před válkou, dokonce před jejich dětmi, člověk si na moment pomyslí, že to starozákonní „oko za oko, zub za zub“ by se tu a tam hodilo i v dnešním právu.

Pokračování 3 / 7

Válek a bakterie

Tisková konference ministra zdravotnictví Válka, (22.08.2023).

 

Antibiotika někde stále chybějí, i když ministr Válek od loňského podzimu tvrdí, že bude líp, a nejnověji, že líp už bude od letošního podzimu. Pro případ, že líp nebude, zbývá jen vyrukovat s argumentem poslední záchrany a říkat, že antibiotika beztak přestávají být účinná, bereme jich moc a bakterie si na ně zvykly.

Pokračování 4 / 7

Mazlíček politiků

Markéta Vaňková (ODS) ve volebním štábu.

 

Policie vyšetřuje podezření, že brněnská radnice pod vedením ODS kdysi přiklepla tři sta čtverečních metrů k bydlení nynější primátorce Vaňkové, přičemž její příbuzní měli sehrát bílé koně. Primátorka to odmítá. Policii ale rozumíme, bílí koně bývají mezi politiky oblíbenými domácími mazlíčky.

Pokračování 5 / 7

Vězeň P01135809

Zatčení Donalda Trumpa v Georgii, (25.08.2023).

 

Donald Trump dělá ze svých soudních patálií show i byznys. Média se pozastavila nad údajem o váze, který uvedl při zatčení v Georgii – 215 liber, tedy zhruba 97 kg, což je o 12,5 kg méně, než uvedl při dubnovém zadržení v New Yorku. Zkrátka držet si figuru je v šoubyznysu povinností každé modelky i modela.

Pokračování 6 / 7

Havlíčkova rada

Ideová konference ODS: Ministr financí Zbyněk Stanjura (13.5.2023)

 

Agentura Fitch potvrdila dobrý rating Česka, zdvihla ale prst kvůli veřejným financím, pro jejichž stabilizaci považuje z vládního balíčku za nejdůležitější škrty v dotacích podnikům. Teď ještě, aby to škrtání ráčilo po havlíčkovsku „konečně z úst vjeti do rukou a do těla“ (myšleno Havlíčka Borovského, ne Havlíčka babišovského).

Pokračování 7 / 7

Jako na fotbale

Ministra spravedlnosti vypískal dav na Klárově. Lidé se zde shromáždili, aby vzkázali Petru Fialovi, že požadují jeho odvolání

 

Premiér dal žlutou kartu ministru Blažkovi za Nejedlého, exministryně Schillerová zase ministru Stanjurovi žlutou i červenou za finance. Rowdies dorazí příště.