Petr Pavel

Petr Pavel Zdroj: Instagram Petra Lisy

Jana Bendová: Letní aférka prezidenta Pavla, Trump a Zeman mají jednu věc společnou a je rum lepší než kokain?

I prezident Petr Pavel měl svou letní politickou aférku, není bez hříchu a prohřešku, jak si mnozí malovali (pozor, žena či soudce v ní není). U prezidentů ještě zůstaňme. Miloš Zeman si hodně cenil Donalda Trumpa, chtěl být pozván do Bílého domu, ale nebyl. Teď se může těšit, že minimálně jedno mají společné a nejde o samožernou aroganci. Václavu Klausovi zase blahopřejeme, statečně se postavil vahou celé své osobnosti titěrné hygienické roušce a jeho právo prskat na druhé bylo soudem stvrzeno. A existuje úměra mezi výší mnohamilionové dotace a množstvím hovězího v mletém mase?   

Pokračování 2 / 7

Klaus, pravda a láska

Václav KlausCNC_Martin Hykl, Marek Pátek

Je to pravoplatné, směroplatné, Nejvyšším správním soudem stvrzené: osmitisícová pokuta pro exprezidenta Václava Klause za to, že v době přísných anticovidových opatření neměl během projevu roušku, definitivně neplatí. Pravda a láska zvítězily, že, pane prezidente?!

Pokračování 3 / 7

Dotované, šizené

Kostelecké uzeninyJan Ignác Říha

Mnohem méně hovězího, než bylo uvedené na obalech, zjistila inspekce u mletého masa Kosteleckých uzenin z Agrofertu a podniku Maso uzeniny Polička, které získaly od státu stovky miliónů dotací. A teď si představte, kolik by tam toho masa bylo bez dotací.

Pokračování 4 / 7

Kokain a rum

Primátorka Brna Markéta Vaňková (za ODS a TOP 09) v debatě Blesku.Blesk:Jakub Poláček

K aféře brněnské primátorky Vaňkové vyfocené nad lajnou údajně kokainu uvedl exzpravodajec Karel Randák, že to vede k otázkám, zda nebyla pod vlivem drog i při rozhodování na zastupitelstvu. Jistě, a vede to i k otázkám, kolik politiků bývá při rozhodování pod vlivem jiných drog, třeba becherovky, slivovice, rumu, kontušovky...

Pokračování 5 / 7

Prezident musí

Prezident Petr Pavel na motorce bez přilby.

Letní aférku má i prezident Petr Pavel, jel na motorce k benzínce bez helmy a byl nikoli vyfocen, ale rovnou natočen. Omluvil se, věnoval peníze. Správně. Přece aspoň někdo musí striktně dodržovat silniční pravidla, to dá voličův rozum.

Pokračování 6 / 7

Zaútočíme na Rusko

Ladislav Vrabel byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce 4 měsíců s odkladem na 18 měsíců

Aktivista Ladislav Vrabel dostal znovu čtyřměsíční podmínku za šíření poplašné zprávy, že Česko zaútočí na Rusko jadernými zbraněmi. Soudce uvedl, že zašel za hranici všeho možného a nebyla prokázána nedbalost. Dodejme, že panu Vrabelovi nebyla prokázána ani intelektuální dbalost.

Pokračování 7 / 7

Zase „vlevo dole“

Trump po soudu v Miami zamířil do New Jersey před své příznvce (13.6.2023)

Donald Trump na sociální síti zaútočil na svého bývalého viceprezidenta ­Mikea Pence mj. slovy: „Kdysi jsem o něm četl článek, který říkal, že to není dobrý člověk.“ Ano, a ten článek byl vlevo dole.