Prezident Petr Pavel přijel do Bavorska na motorce. (19.5.2023)

Prezident Petr Pavel přijel do Bavorska na motorce. (19.5.2023) Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Jana Bendová: Pavlův motorkářský výlet či úlet, kde udělali soudruzi z Kanady chybu a Mynářovo ucho

Je to úlet, předvádí se jako drsňácký macho, „dělá Foldynu“. I tak hodnotil lid v podhradí prezidenta Pavla, který si vyjel na zahájení Bavorsko-českých týdnů přátelství na své motorce.  Vláda to zase schytává za úsporný balíček. Pamatujete scénku z Pelíšků, kde se máma Krausová při lití olova ptá manžela „Co tam vidíš, Jindřichu?“ a táta Kraus odpovídá „Dávám bolševikovi rok, maximálně dva“? Tak to šéfodborář Středula je drsnější, dal vládě jen dva týdny, jinak... A vypadá muž s koštětem opravdu asexuálně, jak říká herečka Tereza Brodská? Neeeee!

Pokračování 2 / 7

Pelíšky a kapitalismus

Kavárna The Anarchist v TorontuThe Anarchist

Antikapitalistická kavárna v kanadském Torontu, která bojovala proti vykořisťovatelskému (zlo)řádu agitací a nápoji, po roce zavírá. S konceptem „zaplať, co můžeš“ si na sebe nevydělala. Kdepak asi soudruzi z Toronta udělali chybu?

Pokračování 3 / 7

Rada nad zlato

Guvernér České národní banky (ČNB) Aleš MichlČTK

Guvernér ČNB Aleš Michl opět zopakoval, že cesta ke snížení deficitu rozpočtu vede přes snižování výdajů státu. Moudrá rada, což o to. Zdalipak ji dával také premiérovi a předtím i ministru financí Babišovi jako jeho rádce? Jen se ptáme.

Pokračování 4 / 7

Nedělej Foldynu!

Prezident Petr Pavel přijel do Bavorska na motorce. (19.5.2023)Blesk:Jakub Poláček

Předchozí prezident plul po rybníce v nafukovacím člunu, současný jako vášnivý motorkář vyrazil na svém silném stroji na služebku do Bavorska. Schytává kritiku, že frajeří a jeho ochranka to má takhle těžší i dražší. Ale dokud se nenoří do hlubin, aby vytahoval amfory anebo krotil tygry, dá se foldynovský svéráz hlavy státu vydržet.

Pokračování 5 / 7

Sexy chlap v zástěře

Tereza BrodskáD. Kundrát, M. Hykl, FTV Prima

Herečka Tereza Brodská řekla, že není feministický typ a rozhodně nesouhlasí s tím, aby muž doma uklízel, neb jí to připadá dehonestující, trapné a asexuální. Tak to prosím ne a ne! Chlap v zástěře či s okenní stěrkou je ukrutně sexy.

Pokračování 6 / 7

Mynářovo ucho

Vratislav MynářArchiv Blesku

Za jaké prezidentské dary utratil Zemanův, alias Mynářův, Hrad 23 miliónů? Reportéři Seznamu zjistili, že třeba milión za slivovici dostal zlínský autoservis, ač na prodej alkoholu neměl koncesi a jedna lahvinka bez kolku vyšla na tři tisícovky. Myslíte si, že se Mynářovo ucho někdy utrhne?

Pokračování 7 / 7

Pelíšky a Středula

Odborový předák Josef Středula komentuje vládní konsolidační balíček (11.5.2023)ČTK/AP/Šimánek Vít

A filmové Pelíšky ještě jednou. Dávám vládě dva týdny, pravil významně odborář Josef Středula s pohrůžkou generální stávky. Na národ vyškolený hláškou „dávám bolševikovi rok, maximálně dva“ zaručeně hluboce zapůsobil.