Bývalá hlava Ruska vyhrožuje

Bývalá hlava Ruska vyhrožuje Zdroj: scom, EPA

Idiotem roku je bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv. Z jeho výroku by měl radost i Hitler

Když v dubnu 2010 podepisoval tehdejší ruský prezident Dmitrij Medveděv se svým americkým protějškem Barackem Obamou na Pražském hradě dohodu START III o snižování jaderných zbraní obou velmocí, nevypadalo to, že by trpěl nějakou paranoiou vůči Západu. V březnu 2011 se pak v Moskvě vyfotil Medveděv se svoji milovanou anglickou kapelou Deep Purple a pěl superlativy na západní rockovou hudbu. Dnes na sociálních sítích plive na západní politiky a generály, celou západní civilizaci i na ukrajinské představitele, které označuje za „bastardy a šmejdy“. Jeho blouznění připomíná vážnou psychickou nemoc a svými výroky překonává svého pána Putina a někdy i Hitlera.

Šestadvacátého prosince své letošní nesmysly Dmitrij Medveděv (57), který byl v letech 2008-2012 ruským prezidentem a v letech 2012-2020 premiérem, korunoval předpovědí pro rok 2023. Nevynechal ani Česko, a přestože je vlivným místopředsedou Rady bezpečnosti Ruské federace, naši politici na to nijak nereagovali.

„Bude vytvořena Čtvrtá říše na základě Německa a jeho satelitů (Polsko, pobaltské státy, Česká republika, Slovensko, Rumunsko, Kyjevská republika a další okrajové státy),“ napsal na sociální síti Telegram Medveděv. Tento nový státní útvar pak podle něj „vstoupí do války s Francií“.

Podle Medveděva se prý ceny ropy příští rok vyšplhají na 150 dolarů (dnes stojí 80-85 dolarů) za barel a ceny plynu na 5000 dolarů za 1000 metrů krychlových. Koncem února přitom tvrdil, že toto množství plynu bude za 2000 dolarů.

Dále Medveděv předpověděl návrat Velké Británie do Evropské unie, následný rozpad EU a zánik eura. Západní část Ukrajiny prý bude vojensky okupovat Polsko a Maďarsko. V USA má začít nová občanskou válka, Kalifornie a Texas se oddělí jako samostatné státy (Texas se poté údajně připojí k Mexiku) a změny v Americe vyvrcholí vítězstvím egomaniaka Elona Muska v prezidentských volbách.

Své pitomosti Medveděv ukončil pozdravem: „Vše nejlepší v novém roce, anglosaští přátelé a jejich radostně chrochtající podsvinčátka!“

Mohlo by se zdát, že se jedná pouze o vtip, ale podle jiných vyjádření bývalého ruského prezidenta to tak nevypadá. Buď je to cílená provokace, která určitým způsobem odráží smýšlení a přesvědčení velké části ruské společnosti, nebo exprezident trpí vážnou psychickou nemocí. Důležité je u toho vědět, Medveděv je letitým slouhou Vladimira Putina, se kterým se zná více než 30 let.

Podle Medveděva bude Rusko stát brzy v čele nového světového systému. „Pamatujte, že je to Rusko, kdo utváří budoucí světový řád, nikoliv západní státy nebo temný Kyjev. A tento nový a rovný světový řád vznikne.“

Také valnou část letošního roku vyhrožoval přímo či nepřímo užitím jaderných zbraní jak na Ukrajině, tak proti Západu. „Připomeňme, že Rusko dosud nepoužilo celý svůj dostupný arzenál ničivých prostředků. Z důvodů, které jsou zřejmé všem rozumným lidem. A nenasadili jsme je proti všem možným nepřátelským zařízením v obydlených oblastech. Čistě z naší přirozené lidské laskavosti. Všechno má ale svůj čas,“ tvrdil. Idiot s údajnou nekonečnou lidskou laskavostí vyhrožuje užitím zbraní hromadného ničení.

Nedávno také na Telegramu napsal, že Spojené státy by měly prosit Rusko, aby obnovilo jednání o kontrole zbrojení. „Ať utečou nebo ať se sami připlazí zpátky a požádají o to.“

Přestože Severoatlantická aliance nikdy ani nenaznačila, že by se vojensky angažovala například v boji o okupovaný ukrajinský Krym, tak Medveděv k tomu tvrdí: „Různí vysloužilí idioti s generálskými frčkami by nás neměli strašit řečmi o útoku NATO na Krym. Ruská hypersonická zbraň zaručí mnohem rychlejší schopnost dosáhnout cílů v Evropě a ve Spojených státech,“ znělo další varování ruského politika Západu.

Navzdory tomu, že Dmitrij Medveděv zveřejňuje své bojovné bláboly v několika jazycích, jeho publikum je podle analytiků především domácí, protože si chce podle všeho podpořit svou (dnes poněkud oslabenou) politickou budoucnost v době, kdy se neví, jak válka na Ukrajině dopadne a jak dlouho bude Putin u moci.

Medveděv často užívá i slova o ukrajinských nacistech, ale sám se u toho projevuje jako nenávistná lůza. V říjnu loňského roku, krátce předtím, než Rusko začalo posilovat přítomnost svých vojsk podél hranic s Ukrajinou, zveřejnil v listu Kommersant esej, která byla prošpikována konspiračními teoriemi (na to je skutečný velmistr) a byla v ní i pasáž s vyloženě antisemitským podtextem, ve kterém obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který je židovského původu, že se podbízí nacistům. Z toho by byl na palici i jeden z největších masových vrahů a antisemitů lidské historie Adolf Hitler.

Propad bývalého ruského prezidenta do sotva srozumitelného vzteku proti Západu a jeho prohlubující se myšlenková paranoia, kterou ventiluje na sociálních sítích, ale pouze odráží posun Ruska od kdysi otravného souseda k velké existenční hrozbě pro Evropu i celý demokratický svět.

„Lidé se mě často ptají, proč jsou mé příspěvky na Telegramu tak ostré. Odpověď zní, že je nenávidím. Jsou to bastardi a šmejdi,“ napsal letos pravděpodobně o Ukrajině, protože konkrétní lidi nejmenoval a dodal: „A dokud budu naživu, udělám všechno pro to, aby zmizeli.“

Jak to ale v Rusku chodí, je jen otázkou času, kdy zmizí Dmitrij Medveděv, idiot roku 2022.