Legenda českého novodobého kýče: Jak Alena Schillerová náhodou potkala páva

Legenda českého novodobého kýče: Jak Alena Schillerová náhodou potkala páva Zdroj: Instragram Aleny Schillerové

Alena Schillerová
Vykukovat zpoza kytiček a větviček, další velmi silná disciplína paní Aleny
Alena Schillerová
Alena Schillerová
Alena Schillerová
16
Fotogalerie

Velký problém ANO: Schillerovou dohání její patologická touha po moci, uznání a slávě

Institut Orlane v pražské Truhlářské ulici pravidelně navštěvuje i exministryně financí Alena Schillerová (57), která hodně svého času léta věnuje péči o vlasy, pleť, výběru šatů nebo focení na Instagram a Facebook. Dnešní šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO tím dlouho vystavuje kvůli své marnivosti na odiv věci, které s výkonem jejích funkcí až tolik nesouvisely. Teď ji to zle dohání.

Kdyby bratři Grimmové, němečtí sběratelé pohádek, znali českou političku Alenu Schillerovou, museli by kultovní větu své pohádky Sněhurka, která zní „Řekni mi, zrcadlo, kdo je na světě i v zemi zdejší, kdo je nejkrásnější?“, přepsat. Soudě podle tisíců příspěvků a fotek na sociálních sítích i dalších mediálních vystoupení exministryně financí by věta bratří Grimmů dnes zněla: „Řekni mi, zrcadlo, kdo je na světě i v zemi zdejší, kdo je nejchytřejší, nejvnímavější, nejchápavější, nejpříjemnější a nejkrásnější?“ Schillerová odpověď zná, i když ví, že takové zrcadlo lže. Podle všeho ale z nějakých pofiderních důvodů skutečně uvěřila tomu, že je něčím „výjimečná“. Proč?

Exhibice za každou cenu

dyž se nedávno provalilo, že Alena Schillerová nechala zaplatit 1,93 miliónu korun (tato suma je ale bez odvodů) z veřejných peněz za fotografování, filmování a starost o sociální sítě své vlastní osoby, vyplulo na povrch něco, co se léta tušilo. Exministryně byla v tomto směru tak moc aktivní, že bylo jasné, že to nemohla zvládat s pomocí nějakých dobrovolníků.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!