Designovaný premiér Petr Fiala a prezident Miloš Zeman v Lánech (13. 12. 2021)

Designovaný premiér Petr Fiala a prezident Miloš Zeman v Lánech (13. 12. 2021) Zdroj: Twitter / Jiří Ovčáček

Petr Fiala byl v Lánech jmenován premiérem
Petr Fiala byl v Lánech jmenován premiérem
Petr Fiala byl v Lánech jmenován premiérem
Petr Fiala byl v Lánech jmenován premiérem
Lídři koaličních stran o nové vládě: Zleva Marian Jurečka, Markéta Pekarová Adamová, Petr Fiala, Vít Rakušan a Ivan Bartoš (13. 12. 2021)
7
Fotogalerie

Karel Steigerwald: Jak Zeman začernil zlá tetování a začal pomáhat pravdě

Všichni se trápí, čím asi Fiala podplatil Zemana. Uvažují ale špatným směrem, kde odpověď nenaleznou. Přitom jsme všichni stokrát viděli v různých filmech klasické příběhy o zavalitém potetovaném obrovi, který krvavou hrůzou za huronského řevu ovládá celý kriminál, obklopen svými servilními pochopy.

Každého, kdo se obrovi protiví, zabije jednou ranou pěstí. Když tu náhle do kriminálu přibude drobný neohrabaný a brejlatý střízlík, jehož jedinou devízou je pravda.  Pozdraví dobrý den a hned je předmětem posměchu. Obr mu ze srandy rozšlápne brejle.  A hle, střízlík se omluví, vyjme z aktovky náhradní brýle a obrovi se postaví. Nesmíte ničit brýle, řekne.

Celý kriminál čeká, jak obr střízlíka zašlápne. Ten ale zaváhá a pak z rozpaků zabručí a rozšlápne i náhradní brejle. Příběh se napínavě vrtí, až na jeho konci vidíme co? Obr se napraví, brýle střízlíkovi spraví nití a vyšmeleným lepidlem. Začne ho obdivovat a spolu s ním bojovat za pravdu v kriminále.

Střípek toho lidského dobra na dně obra byl probuzen přímočarou zdvořilostí střízlíka, který i v kriminále říká dobrý den, promiňte prosím a děkuji vám. Je z toho vidět, že pravda střízlíků vítězi nad obry i v kriminále, natož v politice. V nadsázce řekl bych, hledat nic netřeba. Střízlíkova pravda a odvaha čelit zlu zkorumpovala i zlého obra tak, že začernil svá temná tetování a začal bojovat proti zlu. A hned se v biografu jinak dýchalo.

Tak už víte, čím Fiala Zemana podplatil?

Video placeholde
Fiala přesvědčil Zemana: Nová vláda bude v pátek. I s Lipavským • ČTK