Video placeholde

Miloš Zeman byl dnes propuštěn z akvária. Škoda

Po řadě dní, kdy prezident republiky přijímal návštěvy za zvýšených bezpečnostních opatření (čtěte: ve skleněný bedně), mu dnes končí infekčnost a bude propuštěn ze svého průhledného zajetí. Končí tak jedna z nejkomičtějších ér úřadu prezidenta.

Vím, že spousta lidí si přeje, aby Miloš Zeman nebyl prezidentem, ale když už je, měli bychom se naučit si tu bizarní jízdu pořádně užít. Tak například dnes bude Miloš Zeman po dvou týdnech prohlášen za neinfekčního a může přestat přijímat lidi z akvária. Jak ale říká lidová moudrost: Nesmutněte protože to končí, usmívejte se, protože se to stalo.

Tady je na místě drobné upozornění. Spousta lidí si myslí, že my, kteří si z něj tropíme žerty, mu přejeme něco špatného. Nic nemůže být vzdálenější pravdě. Děláme si z prezidenta a jeho hibernační komoru srandu právě proto, že se jeví na svůj věk zdráv a vesel. Kdyby se mu přitížilo, bylo by nám to pochopitelně lidsky velice líto. Jednak proto, že nejsme monstra. A jednak proto, že Miloš Zeman je pro lidi, kteří se živí psaním nevyčerpatelným zdrojem inspirace a novinek. 

Za érou skleněné bedny se ve svém pravidelném okénko ohlédne náš expert na nic nedělání, Jan Studnička. Respektive, bude dělat cokoli, než aby napsal článek.