Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Karel Steigerwald: Rozvědčík Babiš prchá před komunisty do Maroka

Babiš vytáhl hodně originální eso. Nebyl jen tak bezdůvodně estébákem ani komunistou, chtěl jen z komunismu vypadnout, aby se dcera mohla stát přebornicí Maroka v tenisu. Povedlo se. Už jako mladý kariérní komunista, který chtěl z komunismu vypadnout, utekl do exkluzívního místa v Maroku. Byl asi svého druhu mezi komunisty rozvědčíkem, zatímco ostatní si váleli doma normalizační šunky. Po vzoru komunistických montérů říká „dělal jsem za Tuzex v Maroku.“

Jeho komunistická kariéra byla jen záminkou k tomu, aby z ní mohl vypadnout. Je to tak originální vysvětlení, až přechází zrak. Nedávno použil podobného triku, když pověřil ředitele BIS zastupováním ředitele BIS. Dal tak zastupitelské demokracii nečekaný obsah. Měl velké předchůdce. Komunističtí soudci říkali: Hanobit socialismus se dá i pravdou.

A zase to hnízdo

Další trik: Z kapsáře vytáhl žádost, že si přeje, aby jeho stíhání za Čapí hnízdo bylo zrušeno. Je to samo o sobě další důkaz, že stíhání má být zrušeno, protože poškozuje Babiše před volbami. Ve skutečnosti sám léta dělá vše, aby se nedostal k soudu, kde by mohl získat očištění, až mu to vyšlo tak blbě před volbami. Jistě to dá do pořádku, je premiérem. Prokurátor mu asi vyhoví. Píšu prokurátor, protože už tu prokurátory zas máme.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!